A paradicsom visszahódítása

Figyelő
2012-05-07 08:47
Magyarország két vezető közéleti-gazdasági hetilapjának közös konferenciája arra keresi a választ, hogyan lehet a magyar termékeket, elsősorban a hazai előállítású élelmiszereket minél jobb piaci helyzetbe hozni. Ennek eléréséhez elengedhetetlen, hogy a kereskedők és a termékek előállítói ne a barikád két oldalán álló ellenfelekként tekintsenek egymásra.
Jelentkezés a konferenciára

A konferencia előadói egyrészt igyekeznek megnyugtató megoldásokat, követendő példákat mutatni a nemzetközi kereskedelmi láncok és a magyar beszállítók vitájában, másrészt körüljárják, miben tudja segíteni a magyar termékek piacát a minősítő és védjegyek sokasága, vagy milyen hatásos védekezési módszerek állnak rendelkezésre a hamisítások ellen. A gyártói oldal képviselői saját példájuk alapján mutatják be, hogyan működhet gyümölcsöző együttműködés kereskedők és gyártók között, illetve hogy miként lehet kézműves termelőként az áruházláncok árnyékában is sikeressé válni. A rendezvény résztvevői a kormányzat és jogszabályalkotók illetékesei mellett tapasztalt piaci szereplőktől, ágazati érdekvédő szakemberektől kaphatnak információt és hasznos tanácsokat a sikeres felemelkedéshez.

Jelentkezés

Jelentkezés a konferenciára






Helyszín: Hotel Gellért
Időpont: 2012 május 24.

Tervezett program (az előadók felkérés alatt):


09.30-09.40 Köszöntő
Borókai Gábor, főszerkesztő, Heti Válasz
Illisz László, főszerkesztő, Figyelő

09.40-10.00 Nyitóelőadás: Előny a hazai térfélen
A hazai kistermelők ösztönzési programjai, támogatási lehetőségek
Fazekas Sándor, miniszter, VM

10.00-10.20 Külföldi terjeszkedés vagy a magyar piac visszahódítása?
Éder Tamás, Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége

10.20-10.40 Láncok és beszállítók
Vámos György, főtitkár, OKSZ

10.40-11.00 A hungarikumok és magyar termék védjegyek versenyelőny teremtő szerepe
Gyaraky Zoltán, főosztályvezető, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály, VM

11.00-11.50 Kerekasztal: Esélyek és lehetőségek a hazai élelmiszeriparban
Magyar József (Hungerit Zrt.), Bárány László (Baromfi Termék Tanács), Mártonffy Béla (Fruitveb), Rohony Miklós (Szarvasi Mozzarella Kft.), Kecskeméti Attila (Magyar Termék Kft.)

11.50-12.10 Kávészünet

12.10-12.50 Beszállítói versenyképesség, multi láncokon nemzetközivé válni

Előadás: Ashley Hicks, beszerzési igazgató, Tesco Magyarország
Kerekasztal: Sikeres beszállító cégek vezetői
ifj. Bogár Attila (Alpok Aqua), Weinhaus, ifj. Bárány László (Mastergood),Hajnal László (Hajnal Hús Kft.), Marosfi Györgyné (Univer Product Zrt.)

12.50-13.30 Kézművesek titkai, növekedés a nagy láncok mellett
Sikerek egyedi termékekkel, alternatív értékesítés
Vitaindító: Pap Krisztián (Kézműves Magyar Ízek Kft.)
Kerekasztal: Pap Krisztián, Mészáros Gábor (ChocoMe Kft.),
Sáfrány László (Sáfrány Haltenyészet Bt.)

13.30-14.10 Kezdés, újrakezdés sikeres példái
Vitaindító: Ungvári Péter, Pacific Óceán Kft.
Kerekasztal: Cserpes István (Cserpes Sajtműhely), Ungvári Péter (Pacific Óceán Kft.), Elekes Lajos (Merian Foods Kft.)

14.10 Ebéd

Főtámogató

Támogató

Médiatámogató