Fotó: Kőhalmi Péter
VILLANYSZERELŐBŐL VÁRÚR. Szülővárosából idősebb Papp Imre villanyszerelőként indult el a fővárosba, s útja egészen a Buda Penta Hotel üzemeltetési igazgatói székéig vezetett. A szállodai munka során tűnt fel számára, hogy míg a műszakiak a korabeli népautókkal furikáztak, a vendéglátós kollégák Mercedesben feszítettek. Így fogant meg benne az ötlet, hogy egy büfét gründoljon Sümeg fő látványosságánál. A pavilon alapjait budapesti garázsában szerelte össze 1986-ban. A hamburger zsemlét és hot dog kiflit zsákokban a Dacia hátsó ülésén, a három gyerek közé benyomorgatva szállította a fővárosból.ID. PAPP IMRE
■ 60 éves,
villamosipari technikusként végzett, majd üzemmérnöki diplomát szerzett a
Kandó Kálmán Főiskolán.
■ A Hot-Ép Kft. és a Kapitány Holding Kft.
alapítója, egyik vezetője és főtulajdonosa, a Sümegi vár „kapitánya”.
■
Rendszeresen lovagol, szenvedélyesen érdekli a történelem.
IFJ.
PAPP IMRE
■ 36 éves, építőipari technikumba, majd
szakácsiskolába
járt, később a Szolnoki Főiskola vendéglátó és szálloda szakát, majd a
Budapesti Corvinus Egyetem vezetés és szervezés szakát végezte el.
■
A Hot-Ép és Kapitány Holding egyik vezetője és tulajdonosa, a Sümegi
vár „hadnagya”
■ Nős, egy lánya van, szabadidejében lovagol.
SAROKPONTOK
■ Sokrétű szakismeret birtokában több alkalmazottját pótolhatja a cégvezető, és a feladatok ellenőrzése is gördülékenyebb.
■ Családok alkalmazásával könnyebb érdekeltebbé tenni a dolgozókat a vállalkozás sikerében.
■ Állandó fejlesztésekkel ébren tartható a vendégek figyelme.