Figyelő TOP 200 gála a Boscolo Hotels New York Palotában

Figyelő
2010-05-05 22:34
Idén ismét új helyszínen kerül megrendezésre az október 16-i Figyelő TOP 200 gála. A legendás New York Kávéház ezen az estén kizárólag a gála vendégei számára tart nyitva. A tavaly megkezdett hagyományt folytatva, idén is elegáns állófogadással zárjuk a gálát, Wolf András konyhafőnök csúcsgasztronómiai fogásaival.
Az idei Figyelő TOP 200 gála helyszíne a New York Palota, mely a New York Biztosítótársaság felkérésére, Hauszmann Alajos tervei alapján épült. Az épület gyöngyszeme, a „világ legszebb kávéháza” 1894. október 23-án nyílt meg. A pesti szóbeszéd szerint a megnyitó napján Molnár Ferenc játékos kedvű újságírótársaival együtt a Dunába dobta a kávéház kulcsait, hogy az éjjel-nappal nyitva legyen. 2001 februárjában az olasz Boscolo csoport vállalta fel a legendás épület újjáépítését – a New York Kávéház 2006 tavaszától régi pompájával várja vendégeit, megidézve a 20. század eleji miliőt.

A konyhafőnök,  Wolf András, napjaink egyik legígéretebb séfje: a Bock Bisztro csapatát öt évig erősítő szakács idén döntősként vett részt a Magyar Gasztronómiai Egyesület Hagyomány és Evolúció elnevezésű szakácsversenyén.  Wolf András két típusú konyhát vezet: míg a New York Kávéház étlapján elsősorban a hazai ízekkel operáló hagyományosabb ételeket találunk, a Salon étterem a csúcsgasztronómia kísérletezőbb fogásait kínálja. A kenyér az étterem saját pékségében készül, és a lekvárt is a szakácsok főzik. A kávéházban egyébként már a reggeli is felér egy időutazással: XIX., XX. és XXI. századi reggeli menüsor közül választhatnak a vendégek.

A Figyelő TOP 200 gálán ezúttal is különleges állófogadásra invitáljuk a vendégeket: igazi gasztronómiai élményt nyújtó, teljes ételsort fogyaszthatnak el a résztvevők, a társalgást és kapcsolatépítést elősegítő, kötetlen keretek között.