Magyarország újraindítása

FIGYELŐ TOP 200 projekt – 2009
Figyelő
2009-06-09 12:05
2009 őszén a Figyelő magazin útjára indítja egyedülálló kezdeményezését.

Meggyőződésünk szerint Magyarország jövője szempontjából kulcsfontosságú, hogy meghatározzunk közös célokat, felismerjük a közösen lebontandó akadályokat, kijelöljünk közösen végigjárható útvonalakat.

Magyarország újraindítása - ezzel a mottóval láttuk el 2009 második félévi Figyelő-projektünket. Ennek égisze alatt sok csatornán szólunk a szakmai és a szélesebb közönséghez. Kiadványaink és rendezvényeink sikerét nagyszabású kampánnyal, mind nyomtatott, mind online jelenléttel alapozzuk meg.
Magyarországot fogjuk újraindítani! Ezért a gazdasági élet vezető és befolyásos személyiségeit invitáljuk együttgondolkodásra.

El kell fogadni: legyen bármilyen hangos is a TOP 200 vállalat hívószava, nem tud erőteljes lenni, ha egy elefántcsonttoronyból szól. Ezért fogunk bevonni szélesebb közönséget is: kiadvány, konferencia és workshop, gála és kapcsolódó médiamegjelenések kísérik a TOP 200 projektet. Minden érdekelthez szólni fogunk!  

A TOP 200 projekt a Figyelő-csoport kommunikációjának teljes második félévét domináló akció lesz. Hívószavaink: innováció, versenyképesség, kreativitás. Ezeket szem előtt tartva szervezzük programjainkat, invitáljuk fellépőinket, és toborozzuk támogatóinkat.

Akciónk támogatása nem csak kommunikációs szempontból fontos. Olyan magasztos célt képviselünk, amely nem csupán nekünk, hanem támogatóink számára is pozitív hozadékkal fog járni. A magyar gazdaság talpraállításában, a közös gondolkodás felélénkítésében részt vállaló cégek mindenképpen profitálnak az akció sikeréből. Véleményvezérekké, kedvező megítélésű szereplőkké lépnek elő.

A Figyelő TOP200 2009 projekt pillérei:

kiadvány

A TOP 200 kiadvány két évtizede gyűjti listába a 200 meghatározó magyarországi nagyvállalat teljesítményét, gazdálkodási mutatóit. A kiadványt kiegészítik iparági elemzések, szakmai interjúk, szakértői cikkek, ágazati lajstromok.

Idén a TOP 200 kiadvány öt fontos ponton nyújt újat:

  1. A TOP 200 vállalat listája mellett közöljük a Feltörekvő 200 listáját is. Ebben azokat a középvállalatokat mutatjuk be, melyeknek a legnagyobb az esélyük, hogy a közeli jövőben a TOP 200 közé férkőzzenek.
  2. A TOP 200 vállalat gazdálkodási adatait kibővítjük az innovációs ráfordítások mérőszámával. Ezáltal újabb rangsort képzünk: Innováció TOP 50 néven.
  3. A kiadványban eddig megszokott iparági felosztást újraértelmezzük, 10 húzó iparágat kitűzve a szakági elemzések élére.
  4. A TOP 200 nem csupán az előző év gazdálkodását mutatja be, hanem célul tűzi ki az abszolút naprakészséget. Ezért 2009 első félévének vállalati folyamatairól is beszámolunk.
  5. Az elmúlt 10 év összegzésével, a kitörési pontok megtalálásával nem csupán elemzői, hanem iránymutató kiadvánnyá lép elő az idei Figyelő TOP 200.
konferencia

Magyarország újraindítása - a megújulás képessége.

Konferenciánkon a hazai vállalatok reprezentánsai, a gazdasági élet szereplői, a közélet nobilitásai és külföldi díszvendégeink segítségével próbáljuk feltárni és megoldani azokat a problémákat, melyek Magyarország felemelkedésének útjában állnak. A konferencia üzenetét utólagos beszámoló-kiadvány segítségével juttatjuk el a szélesebb közönséghez. Célunk, hogy a konferencia ideje alatt mind a médiában, mind a közbeszédben domináns szerep jusson kezdeményezésünknek.

A konferencia időpontja: 2009. október 15.

díjak

A TOP 200 projekt fontos része a verseny szerepének kihangsúlyozása, aminek évről évre díjak odaítélésével teszünk eleget.

Díjaink:

Idén egy különdíj kiosztására is sor kerül. Ennek különlegessége, hogy nem egy vállalat, hanem egy személy kapja.  A különdíj győztesét, Az elmúlt 10 év leginnovatívabb vállalatvezetőjét a gála meghívottainak szavazata alapján választjuk ki.

gála

A TOP 200 projekt záróeseménye a díjkiosztó ünnepség. A mintegy 500 meghívott vendég a gazdasági élet vezető egyéniségei, a TOP 200 vállalatok vezetői, a közéleti szereplők és külföldi díszvendégeink. A díjak átadását köszöntő beszédek előzik meg, a műsort kulturális program és gálavacsora, majd egyéb szórakoztató események zárják.

A TOP 200 gála időpontja: 2009. október 16.

 TOP 200 projekttel kapcsolatos bővebb információ:

Szekeres Dóra, Figyelő konferenciák projekt menedzser

Sanoma Budapest Kiadói Zrt.

1037 Bp. Montevideo u. 9.

Tel: 437-1416, Fax: 437-1594

e-mail: dora.szekeres@sanomabp.hu

www.top200.hu

Szponzorációval kapcsolatos bővebb információ:

Ritter Tamás hirdetési igazgató, Marketing Partnership

Sanoma Budapest Kiadói Zrt.

1037 Bp. Montevideo u. 9

Tel: 437-3703, Fax: 437-1594

e-mail: tamas.ritter@sanomabp.hu