Netes adathalászok a rendőrség hálójában

2012-09-29 18:57
Három férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy internetes banki műveletekhez használt adatokat szereztek meg, majd áldozataik számlájáról pénzt utaltak át saját maguknak - közölte honlapján a rendőrség.
A police.hu-n szombaton megjelent beszámoló szerint F. József 33 éves budapesti, S. Ádám 40 éves budapesti, valamint V. Attila 43 éves ipolyszögi lakos adathalászprogramok segítségével szerezte meg a sértettek banki műveletekhez szükséges belépési adatait.

Ezeket felhasználva az áldozatok számlájáról különböző pénzösszegeket utaltak az általuk létrehozott bankszámlákra, a pénzt később azokról felvették. A három férfit a nyomozók 2012. szeptember 26-án fogták el, majd gyanúsítottként kihallgatták őket, és beismerő vallomást tettek. Az elkövetőknél megtartott házkutatások során a rendőrök számítástechnikai és mobilkommunikációs eszközöket, illetve adathordozókat foglaltak le.

Az ügyben a további eljárást – az elkövetők szabadlábon hagyása mellett - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztály csúcstechnológiai bűnözés elleni osztálya folytatja le.
MTI