Megvannak az idei Figyelő TOP200-díjazottak

2012-10-13 21:24
frissítve: 2013-07-29 11:36
Idén tizenharmadik alkalommal adták át a Figyelő TOP200 gáláján Magyarország legjobb vállalatainak járó díjakat. A Szépművészeti Múzeumban megrendezett eseményen a legeredményesebb, valamint a legjobb magyar vállalatoknak, a legsikeresebb pénzintézetnek, továbbá az év munkahely-teremtőjének járó díjakat osztották ki.
Az idei TOP200 díjazottak:

- Figyelő TOP200 az év legeredményesebb vállalata díj: BorgWarner Turbo Systems Alkatrészgyártó Kft.
- Figyelő TOP200 az év legeredményesebb magyar vállalata díj: ALCUFER Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
- Figyelő TOP200 az év pénzintézete díj: Allianz Hungária Biztosító Zrt.
- Figyelő TOP200 az év munkahelyteremtője díj: Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.
- Bisnode megbízhatósági díj: EGIS Gyógyszergyár Nyrt.

- Telenor Etikus Vállalat díját az Arkon Zrt. kapta.

A zsűri tagjai Chikán Attila (Budapesti Corvinus Egyetem), Reszegi László (Budapesti Corvinus Egyetem), Dr. Várhegyi Éva (Pénzügykutató Zrt.), Dobák Miklós (Budapesti Corvinus Egyetem) és Lantos Csaba (a Széll Kálmán Alapítvány kuratóriumának elnöke).


Hodász István, Egis Nyrt. vezérigazgatója, Bisnode megbízhatósági díj
Fotó: fotó: Schrenk Tamás


Idén két különdíjat is kiosztottak: a Bisnode megbízhatósági díját az adatszolgáltató cég csődkockázati indexe alapján ítélték oda, és gazdára találta a Telenor Etikus Vállalat díja is. Utóbbi kötődik a Figyelő TOP 200 rendezvénysorozat idei kiemelt témájához, a korrupció kihívására adott üzleti magatartás-mintákhoz. E kérdéskörről a gála előtt két nappal, az elitvállalatok meghívott vezetői számára klubkonferenciát szervezett a Figyelő. Ennek aktualitását talán nem kell bizonygatni, hiszen minden összehasonlító tanulmányban Magyarország e téren egyre lejjebb csúszik az átmeneti és a régiós országok között is, s ezzel párhuzamosan egyre többet veszít versenyképességéből. A Német-magyar Kereskedelmi és Iparkamara idei felmérése szerint a tavalyi 4. helyről a 10-re csúsztunk vissza a német cégek számára legkedveltebb régiós befektetési célpontok sorában.

A Figyelő TOP200 konferenciájáról bővebben itt olvashat.