Értékesítette csehországi leányvállalatát a Synergon

2012-11-13 11:31
Értékesítette csehországi leányvállalatát a Synergon Informatika Nyrt., a 100 százalékos tulajdonában álló Infinity a.s. közel 1,5 milliárd forintos áron kelt el - közölte a társaság.
A vevő az Infinity a.s. menedzsmentjéből álló szakmai befektetői csoport. A Synergon tájékoztatása szerint a csehországi központú leányvállalat értékesítése jó alapot ad a stratégiába illeszkedő felvásárlások idei megkezdésére. Az 1,5 milliárd forintos vételár elfogadásakor a Synergon Csoport menedzsmentje azt is mérlegelte, hogy az Infinity a cseh piacon az elmúlt évek tapasztalatai alapján kalkulált 100-150 millió forintos éves osztalékával, vagy egy esetleges értékesítéssel járul-e jobban hozzá a cégcsoport eredményeihez - közölte a társaság.

Az Infinity a.s. értékesítése előtt megvizsgálták, hogy a cseh piacon milyen további bővülést érhet el a társaság. Az átvilágítás során megállapították, hogy a jelenlegi szintről komolyabb növekedést csak újabb felvásárlásokkal lehet megvalósítani. Mivel az Infinity a 2011-ben történt IT Systems beolvasztással már a cseh rendszerintegrációs szektor jelentős részét birtokolja, ezért az organikus növekedés csak nagy nehézségek, és jelentős költségek árán valósulhatott volna meg - írja közleményében a Synergon.
MTI