Ma már senki sem kapja fel a fejét egy társaságban, ha valaki pirospaprika, szárított széna, banán, kenyérhéj vagy éppen állatszőr jegyeit véli felfedezni egy borban, ráadásul az utóbbi miatt sem küldik vissza felháborodva a palackot.
|
PROFIMEDIA/RED DOT |
Az elmúlt évtizedben számottevően nőtt a borokat értők közönsége Magyarországon is, és megteremtődött a minőségi nedűk piaca. Jelentős szerephez jutott a borkultúra, kötelező közismereti tárgyként tanítják számos egyetemen. Ezzel együtt lazultak az olyan, korábban kőbe vésettnek tűnő szabályok, mint hogy szárnyashoz és halakhoz fehér, míg marhához és erősen fűszeres húsokhoz vörösbor illik. Ma már a történet sokkal ...
A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2013/8 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!