Egy 1880-as kiadványban olvasott a ragyogó régi magyar fajtákról, és autodidakta különcként kezdett velük foglalkozni Szentesi József, a 2013-as év Borászok Borásza, aki bízik az olcsó nemzeti banki hitelben.
– Az idén ön a borászok borásza. A pezsgőkultúra fellendítéséért vagy a történelmi szőlőfajták felkarolásáért járt a díj?– Nem borász az eredeti szakmám, kereskedőként, 15 éve még nem is sejtettem, hogy kézműves borokat készítek majd, hiszen apámnak volt szőlője, és utáltam gyerekként a szőlősben dolgozni. Azután, 1998-ban mégis úgy gondoltam, de jó lenne évi 150-200 liter saját bort termelni, a barátokkal elszürcsölni. Budaörsiként a Balaton messze volt, de a Velencei-tó közel, vettünk először pár négyszögöl szőlőt, és beleástam m...
A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2013/18 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!