Magyar startup! Magyar fejlesztés! Magyar világszabadalom várományos!

Hirdetés
2014-05-28 11:28
A háztartások számára fejlesztettünk joghurt-oltóanyag keveréket, melyből bárki saját otthonában készíthet bolti tejből is kimagasló minőségű probiotikus joghurtot. A felhasznált baktériumtörzsek és a prebiotikus összetevők keveréke alkotja a kivételes szimbiózist. Tasakos oltóanyagok eddig is voltak a piacon, de ez a termék teljesen egyedi. Rendkívüli immunerősítő, betegségmegelőző hatást fejt ki a szervezetben.
A kilencvenes években egy farmon dolgoztam, ahol legtöbb időt sajtok készítésével töltöttem. Miután hazaköltöztem a családnak és barátoknak készítettünk sajtokat hobbi jelleggel. A szerelem megmaradt. 2010-ben találkoztunk egy német termékkel és elsősorban az ötlet nyűgözött le. Az hogy irányított fermentációval ilyen egyszerűen lehet mindenki számára kezelhető módon joghurtot készíteni. Ekkor kezdtünk el kísérletezni. A Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézettel 2011-ben vettük fel a kapcsolatot.

Hamarosan a Szellemi Tulajdonok Nemzeti Hivatala elé kerül a dokumentum, ezután többet is elárulhatunk a részletekről.

Az első évben 120.000 tasak gyártását tervezzük. Az előállítást egyelőre egy partnercég bevonásával tudjuk végezni. Mindazonáltal eltökéltek vagyunk a saját gyártóüzem létrehozásában, ami kifejezetten ennek a termékcsoportnak a gyártáshoz van megtervezve. Ebben az üzemben minden úgy lesz optimalizálva, hogy a lehető legésszerűbben folyhasson a termelés. Kezdetben napi 4000 tasak kapacitással, ami a jövőben bővíthető. Az üzem létrehozásához a Nemzeti Innovációs Hivatalon (NIH) keresztül keressük a támogatási lehetőségeket.

A piacralépés tekintetében több külföldi forgalmazóval is tárgyalunk. A szabadalmi ügyek előrehaladtával könnyebb lesz folytatni a tárgyalásokat és konkretizálni a feltételeket. Örömteli, hogy a Közel-Keleti és az Egyesült Államokbeli forgalmazó jelöltek úgy vélik, hogy vitathatatlan létjogosultsága van a terméknek. A piacra lépéshez is segítséget kapunk a Nemzeti Innovációs Hivataltól, mely intézmény szakemberei igen széles palettán nyújtanak szakértői támogatást, mely jelentősen hozzájárul a felemelkedésünkhöz. Folyamatban van a termék és a márkanév kialakítása. A Széchenyi István Egyetem diákjai végzik a tanulmányt, akik lenyűgöző profizmussal kezelik az ügyünket. Várhatóan júliusra készen van a kommunikációs tervünk a piackutatással együtt.

Távolabbi tervek között szerepel létrehozni egy professzionális kutatólaboratóriumot, amely biztosíthatja a folyamatos fejlesztést és gondolkodó fiataloknak adhat teret a kibontakozásra.

Áttörések vannak, de hogy készen van valami, olyan nincs. Folyamatosan kell fejlődni. Ha elégedetten azt állapítanánk meg, hogy kész vagyunk, akkor az azt jelentené, hogy megálltunk. Az elmúlt évek alatt ugyan lassan, de biztosan haladtunk előre. Most azt gondoljuk, felfognak gyorsulni a lépteink. Hiszen amihez sok időre volt szükség, aminek időt kellett adni, azokon a lépcsőkön túljutottunk.

Mostanra minden összeállít hozzá, hogy rövid időn belül egyre több háztartás saját maga számára készíthesse az egészséges joghurtját.