A Legrand lépés tart a gazdasággal

válassz
2014-09-11 16:38
Sokat és sokan beszélnek arról, hogy mitől lesz fenntartható egy vállalat fejlődése. A Legrand vezetése szerint attól, ha az érdekek találkoznak, ha profitál a befektető és profitál a munkavállaló is. Azaz, ha mindenkinek fontos a másik oldal érdeke is: közös a bővülés gondja, fontos a szakmai összefogás és know-how átadása generációk között. Ha megteremtjük mindennek a vállalati kultúráját, akkor a vállalkozás hosszútávon fenntartható, hatékony és eredményes tevékenységet tud folytatni.
A Legrand Magyarország Zrt. története erre igazán jó példa. Több mint 1200 alkalmazottal, elmaradt fejlesztésekkel terhelt időszak után 1992. decemberében megvásárolta a Legrand Csoport. Mi történt az elmúlt 21 évben? Az első 10 évben nem volt osztalék kifizetés, viszont volt komoly, több tíz milliárdos beruházás, amelyet a modernizálásra fordítottunk. Teljesen megújult és európai színvonalú gyártóbázissá alakult a cég, megkezdődött a régi technológiák által okozott, öröklött környezeti károk felszámolása és a jövő szempontjából kiemelkedően fontos termékfejlesztések indultak be. A munkakörnyezet minőségét igazolja, hogy a vállalat rendre kimagaslóan jó eredményeket ért és ér el a legjobb munkahely versenyben és a munkabalesetek száma évek óta a nulla körül jár. A rendezvényeink, vagy egyesületi megkeresések kapcsán hozzánk látogatók gyakran elmondják: nem gondolták volna, hogy Délkelet-Magyarországon ilyen színvonalú gyár is létezik. Az elmúlt 21 év bizonyítéka annak, hogy folyamatosan jó eredményt érhetünk el a következetes és céltudatos munkával.

Mi is megéreztük a nemzetközi gazdasági hanyatlást, de új utakat keresve messze a jövőbe tekintve tervezünk. Hosszútávra gondolkodó és megbízható üzleti partnerek vagyunk, folyamatosan új műszaki megoldásokat keresünk funkcióban és designben egyaránt, figyelembe véve a vevőink véleményét. A Legrand Csoport biztosan tartja vezető helyét a kisfeszültségű elektromos szerelvények területén.

A Legrand Magyarország Zrt. termékei már nem csak az otthonok észrevétlen kényelmét szolgálják, hanem a korszerű irodák, munkahelyek, sőt ipari létesítmények szerves részét is képezik. A körültekintő, gondos fejlesztő munka eredményeként a jól ismert kapcsolók és csatlakozóaljzatok mellett évről évre új termékcsaládok születnek. 2013-ban immár hatodik alkalommal tüntettek ki Legrand terméket a Magyar Termék Nagydíjjal.
A termékek fejlesztése során megkülönböztetett figyelmet fordítunk a gyermekek biztonságára, a hosszú élettartamra és a könnyű, gyors szerelhetőségre is. A szép, letisztult formák mellett az energiahatékonyság is kiemelten fontos számunkra. Ezek miatt a fókuszok miatt tartjuk magunkat az épületek elektromos és digitális infrastruktúra specialistájának.

Mi a Legrand Zrt.-nél tudjuk, hogy időnként vannak rosszabb helyzetek a gazdasági világban, de akkor is megoldásokat keresünk. A régi struktúrát átformáljuk, megragadjuk az új, kínálkozó lehetőségeket a fejlődésre.
Károlyi László vezérigazgató szerint a krenchmarking a kulcs a fejlődéshez. A kreativitás és benchmarking egy csipetnyi érzelmi többlettel fűszerezve teremti meg a lehetőséget egy sikeres szakmai csapat és vállalkozás megvalósításához.