A siker kulcsa: bizalom és innováció

Hirdetés
2014-10-13 15:20
Magyarország egyik legversenyképesebb iparágának, a gyógyszeriparnak az alapjait 1901-ben Richter Gedeon gyógyszerész rakta le. A több mint 110 éves múltra visszatekintő magyar gyógyszeripar minden szempontból a nemzetközi élmezőnyhöz tartozik. Hazánk ipari hagyományainak egyik legfontosabb hordozója, emellett hagyományosan kiemelkedő szerepet tölt be nemzetgazdasági hozzájárulásával az ország nemzeti jövedelmének megtermelésében, exportjában és a magyar lakosság korszerű egészségügyi ellátásában.
A gyógyszeripar az egyik leginkább kutatásigényes iparág, éppen ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a mindenkori K+F tevékenységre, melynek során egyedülállóan magas szellemi hozzáadott értéket teremthetünk az ország számára, ami a versenyképesség megtartásának és növelésének egyik meghatározó eleme. Ezt pontosan jól tudják a Richternél is, ahol mind a fejlesztésben, mind a gyártásban komoly tradíciókkal és szakembergárdával rendelkeznek. A cég kutatásfejlesztési eredményeit és ráfordításait tekintve a közép-kelet-európai térség legjelentősebb innovációs bázisa. Mindezek eredményeként termékei világszerte ismertek és elismertek, így mára elmondhatjuk, hogy a Richter márkanév garancia a minőségre is.

„A hazai gyógyszeripar és ezen belül a Richter nemzetközi viszonylatban is figyelemreméltó eredményeket ér el, melynek egyik alappillére a bizalom a magyar gyógyszerek és így a Richter termékei iránt" - mondta Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója.
A Richter, mely világszerte jelen van termékeivel, azért tud folyamatos sikereket felmutatni, mert nevéhez olyan értékek kapcsolódnak, mint a megbízhatóság, a világszínvonalú szakértelem és a kiváló minőség. Ez több mint egy évszázados munka eredménye.

Napjainkban azonban az a cég tud sikereket elérni, ahol kiemelt figyelmet fordítanak a folyamatos innováció mellett a társadalmi felelősségvállalásra, valamint a fenntartható fejlődésre is. A Richter ezt felismerve számos egészségügyi, tudományos, oktatási és környezetvédelmi kezdeményezést támogat és szervez, az egészség, illetve az életminőség javítását hirdető küldetésének megfelelően. Jelentős anyagi támogatást nyújt egészségügyi intézményeknek és betegszervezeteknek, valamint meghatározó szerepet vállal a lakosság egészségének megőrzésében is.

Mint az egyik legnagyobb hazai foglalkoztató, hazánkban több mint 5000 főnek ad munkahelyet közvetlenül, a beszállítói körén keresztül azonban további 10.000 embernek. Az 1901-ben alapított Richter az egyetlen olyan hazai, a nemzetközi piacokon is meghatározó gyógyszercég, amely külföldi szakmai befektető nélkül, magyar irányítással működik. Ennek megfelelően a vállalatvezetés a döntéseket a magyar nemzetgazdaság érdekeit szem előtt tartva hozza meg. A Richter Magyarországon folytatja kutatási tevékenységét, itt valósít meg beruházásokat, fizet adót. A külföldi piacokon megtermelt nyereségét is belföldön forgatja vissza, ezzel jelentősen hozzájárulva hazánk versenyképességének növeléséhez. Nemzetgazdasági hozzájárulása igen jelentős, 2013-ban összesen több mint 91 milliárd forintot tett ki osztalék, adók, beruházások, valamint kutatás-fejlesztési ráfordítások formájában.

Az originális kutatás (központi idegrendszer, nőgyógyászat) mellett generikus készítményfejlesztéssel és biotechnológiával foglalkozó Richter, jelenleg több mint 200 féle gyógyszert gyárt, amelyek szinte valamennyi terápiás területen kínálnak hatékony, korszerű és elérhető árú gyógymódot. Kiemelten fontos jelentőséggel bír a nőgyógyászati terápiás terület a vállalat számára, amelyben egyedülálló, több évtizedre visszanyúló tapasztalattal rendelkezik: az első szteroid kísérleteket maga az alapító, Richter Gedeon gyógyszerész végezte. A Richter Gedeon Nyrt. stratégiai célkitűzésinek megfelelően nyitja újabb és újabb leányvállalatait szerte a világban, legújabb kereskedelmi kapcsolata Latin-Amerikára irányul, ahol specializált, nőgyógyászati üzletágát bővíti és fejleszti.