Innovációból soha nem elég

válassz
2014-11-06 06:07
Lapunk megjelenése napján, csütörtökön veszi kezdetét a Figyelő TOP200 eseménysorozata. A téma az innováció, amelynek hiányáról és szükségességéről oly sok szó esik a politikában és a gazdaságban is.
Lapunk neves szerzők sokaságát kérte fel arra, hogy osszák meg velünk s olvasóinkkal a témával kapcsolatos gondolataikat. Jelenlegi összeállításunkban ezekből gyűjtöttünk össze egy csokrot.

Christopher Laska, a Telenor vezérigazgatója például arról írt, hogy az innováció lényege kultúrateremtés, mégpedig olyan kultúra teremtése, amely fenntartja az emberek kíváncsiságát. Vecsenyi János, a Budapesti Corvinus Egyetem professor emeritusa szerint nem igazán szerencsés, hogy a Magyar Tudományos Akadémia intézményei ennyire különváltan élnek az egyetemi oktatástól. Ez még egy rendszerváltás előtti szerkezetet tükröz, amely megnehezíti a tudomány üzleti hasznosítását, és hátráltatja a technológiai versenyt.

Árvai Péter, a Prezi egyik alapítója arra hívta fel a figyelmet, hogy a semmiből szinte pillanatok alatt kinövő startupoktól a nagyvállalatoknak is muszáj tanulniuk, ha nem akarnak csődbe men...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2014/45 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!