Középpontban az innováció

válassz
2014-11-13 10:11
A vállalatok alapvetően elégedettek az egyetemekkel, főiskolákkal való együttműködéssel - egyebek mellett ez derült ki kutatásunkból, amelyben a TOP200 cégeinek szűk egyharmada működött közre.
A magyar gazdaság leginkább humánerőforrására és a gazdaság innovativitására építve szabadulhat ki a fejlett s gyorsan fejlődő országok „harapófogójából". A tudásgazdaságok versenyében a jó helyezést elérőkre az jellemző, hogy vállalataik rendszeresen igénylik a diplomás szakembereket, továbbá együttműködnek a felsőoktatási intézményekkel az innovációkat elősegítő új kutatás-fejlesztési eredmények kidolgozása, a már meglévő tudás innovációvá alakítása érdekében. Még a kis lépésekben megvalósuló, mások innovációs eredményeinek átvételére épülő vállalati gyakorlat esetében is szükség van arra, hogy megfelelően képzett humánerőforrás álljon rendelkezésre az adaptációhoz, és ebben a felsőoktatás is fontos szerepet játszhat.
A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2014/46 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!