Az éttermi ajtón belépve a bejárattól jobbra találjuk a hely szecessziós hangulatú, a Hungária fürdő megmaradt stílusjegyeihez illeszkedő központi részét.
Itt ülünk le. A belső tér meghatározó színe az arany, a barna és a fekete. A parketta akác, a márvány s mozaik olasz, a lámpatesteket Tom Dixon tervezte és a dizájnlámpa is legalább Catellani. A pályafutását Zara étteremként kezdő hely egy névhasználati vita után lett Araz. Étlapján - a negyed története előtt tisztelegve - a magyar s a francia konyha fogásai mellett szűkített választékkal ugyan, ám emblematikus zsidó ételek is előfordulnak. A chef de cuisine Barka Áron.
A hely jó hangulatú, elegáns, de nem feszélyező. A felszolgálás diszkrét, visszafogott. Langyos ajándék limonádéval fogadnak, és hamarosan balzsamecetes olívaolaj is az asztalra kerül, jóízű, friss kenyérrel. A vonzó, háromfogásos napi ebédmenü ára 1590 forint. Az aznapi összeállítás: füstölt zellerkrémleves sült laskagombával, mézes-csilis malackaraj szójás sült tésztán s desszertnek fehér csokoládés túrómousse. A csészén...
A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2015/3 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!