Pesti Disznó

válassz
2015-04-09 07:12
A Budapesti Operettszínház közvetlen szomszédságában található étterem egyidejűleg bisztrónak és gasztrobárnak is nevezi magát, miközben a házias, „mintha anyám főzte volna" stílussal is kacérkodik.
A koncepcionális falatbártól az idők során eljutottak oda, hogy a Pesti Disznó ma már nem igazán tapas-, de nem is borbár, hanem ezek kevercse. Mindez akár azt is jelenthetné, hogy az étteremnek valójában már nincs is kategóriateremtő stílusa, pedig akad. Mint a név is sejteni engedi, ez a hely továbbra is elsősorban a disznóhúsról szól, olyan biztos pontokkal, mint a mangalicapörkölt vagy a gulyásleves. A koncepció őrzője a séf, Kantuly István.



Az ebédidő vége táján érkezünk. A belső tér egyszerű, ötletes, stílusos, kevés igazán jónak tetsző elhelyezésű asztalla...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2015/15 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!