Aranydiplomát kapott Demján Sándor

válassz
2015-06-04 18:29
Aranydiplomát vehetett át Demján Sándor, a TriGránit Zrt. elnöke, a Budapesti Gazdasági Főiskola egykori hallgatója az intézmény ünnepi szenátusi ülésén. Demján Sándor az elismerés átvételekor elmondta, örömmel tölti el, hogy egykori alma matere ma is az a valós társadalmi igényekre reagáló, gyakorlatias tudást biztosító intézmény, amelyben 50 éve diplomáját szerezte. A hazai felsőoktatás helyzetével kapcsolatban ugyanakkor hangsúlyozta, olyan egyensúlyt kellene kialakítani a humán- és reálképzés között, amely a jelenleginél hatékonyabban biztosítja a munkaerő-piaci igények kielégítését.
"Kiemelkedő szakmai életútjának, páratlan gazdasági sikereinek, érdek-képviseleti tevékenységének, a kultúra és a tudomány támogatásának, valamint széles körű jótékonysági programjainak elismeréséül" aranydiplomát adományozott a Budapesti Gazdasági Főiskola Szenátusa egykori hallgatójának, Demján Sándornak, a TriGránit Zrt. elnökének szerdai, ünnepi ülésén.

Demján Sándor az átadáson elmondta: szerencsésnek tartja magát, hogy jó időben, jó pályán kezdett tanulni, hiszen a kereskedelem és vendéglátóipar mára az egyik meghatározó, legtöbb foglalkoztatottat adó szegmense a magyar gazdaságnak. Kiemelte: ma sok fiatal választ olyan végzettséget adó felsőoktatási képzést, amelyre nincs a jelentkezők arányával megegyező munkaerő-piaci igény. „A felsőoktatásnak határozottabban kellene a valódi társadalmi szükségletekre reagálnia, a humán- és reálszférába felvett hallgatók arányát a társadalmi igényeknek kellene meghatározniuk" - mutatott rá Demján Sándor, majd hozzátette, külön öröm számára, hogy egykori alma matere csakúgy, mint 50 éve, diplomája megszerzésekor, ma is a vállalati szférával szorosan együttműködve, a valós munkaerő-piaci igényekhez igazítja képzéseit, így hallgatói a munkáltatók által elvárt tudással végeznek.

Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora köszöntőjében kiemelte: „Mi más is lehet egy gazdasági főiskola feladata, minthogy az üzleti életben helyt állni képes, értéket teremtő szakembereket bocsásson ki. Ehhez pedig a BGF magas szintű szakmai és gyakorlatorientált-képzésein kívül úgy véljük, szükség van példaképekre is, akik életútjukkal bizonyítják, hogy a kimagasló szakmai eredmények és sikeres üzleti vállalkozások nem „csak" a célt jelentik, hanem egyben eszközt, lehetőséget is biztosítanak a felelős társadalmi szerepvállalásra. Bízunk abban, hogy az aranydiploma ünnepélyes átadásával Demján Sándor személyében a BGF méltó példaképet állíthat hallgatói elé."

Dr. Dietz Ferenc, a Budapesti Gazdasági Főiskola kancellárja hangsúlyozta: „Demján Sándor még a BGF jogelőd intézményében, a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolán szerezte diplomáját, amelynek múltja egészen az 1857-es évekig, Európa másodikként létrehozott üzleti iskolájáig nyúlik vissza. Mára a BGF nem csak az egyik legnagyobb múltú, de mintegy 18 000 hallgatójával egyben az egyik legnagyobb létszámú felsőoktatási intézménye is hazánknak. Az aranydiploma átadása azt a szoros kapcsolatot erősíti, amely „öregdiákjainkat" a BGF-hez köti" - mondta.