Húshagyó kedv

Szirmai S. Péter
2015-11-05 06:31
A következő hetek médiavisszhangján múlik, mennyire sínyli meg az ágazat a rákkeltő készítményekről szóló tanulmányt. A cégvezetők reménykednek.


Többször volt már ilyen hiszti az elmúlt 20 évben. A tejről, a vajról, a tojásról is mondták, hogy árt az egészségnek, a margarin is volt már daganatkeltő, azután mégis egészséges lett, most újra a hús van soron. E szavakkal fakadt ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése kapcsán egy - amúgy végbélrákban szenvedő - hazai húsipari befektető.

VÉDEKEZŐ REAKCIÓK

Amint arról lapunk is beszámolt (Halál a húsevőkre? - Figyelő, 2015/44. szám), a WHO Nemzetközi Rákkutató Ügynöksége azzal sokkolta a vásárló...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2015/45 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!