Nem szilva, maláta

Szirmai S. Péter
2015-11-12 06:46
A hungarikumok országában a tengerentúlon dübörgő, éppen Európába érkező kézműves whiskyk boomját meglovagolva prémium gabonapárlatokkal bővítik a portfóliót a bátrabb hazai pálinkafőzdék.


Igazi kakukktojásként két új kiállító lepte meg a múlt hétvégi Whisky Show Budapest vásáron a termékkör rajongóit. A klasszikus, globális márkákat felsorakoztató multicégek mellett ugyanis - nem kis meglepetésre - két magyar főzde is képviseltette magát. A Békési Pálinka, valamint az eddig csak gyümölcspárlatairól ismert Agárdi Pálinkafőzde Kft. is bemutatott egy-egy gabonapárlatot. Az Agárdi ráadásul nem is mindennapi óarany különlegességgel rukkolt ki. Sőt, ezt kóstoltatta is, persze a látogatók nagy örömére. Igazi újdonságról még sincs szó, mert min...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2015/46 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!