Már az új év első bolti napján vidám, húsra éhes nyugdíjasok lepték el az Auchan solymári áruházát. Az egyik négyfős társaság fóliázott oldalassal, tarjával, csontos sertéshúsokkal roskadásig rakta a bevásárlókocsiját. „Siessünk, amíg újra meg nem drágul" - viccelődött a vagy félmázsás rakománnyal a nézelődők között szlalomozó mokány bácsi. Szemlátomást alig hitte el, hogy a karácsony előtti rohamban látott árakhoz képest kilónként több száz forinttal, majdnem ötödével kevesebbe kerül a hús. Ilyen árapályra emberemlékezet óta nem volt példa. Ez lehetett az oka, hogy elemi vásárlási láz lett úrrá a drága portékáról eddig lemondó kispénzűek körében. Tudunk olyan - az otthoni pálinkafőzésben már jeleskedő - fővárosi családfőről, aki úgy fellelkesült, hogy az olcsó alapanyagból házikolbász-készítésbe is belekezdett.
További részletek a Figyelő legfrissebb számában!