Bankból a katedrára

Pénzügyek fiataloknak
FARKAS ZSUZSA
2017-03-16 06:52
frissítve: 2017-03-14 14:42
Rekordszámú gyereket sikerült elérni az idén a pénzügyi tudatosságra nevelő programmal. A tanulóknak bankárok meséltek arról, hogy mire jó a plasztikkártya, és mi is az a záróegyenleg.
Volt egyszer egy királyfi, aki munkát vállalt. Első fizetését a Pénzdoboz Bankban vezetett számlájára utalta munkáltatója, pontosan 140 ezer garast. Ennek a királyfinak kiadásai is voltak. Miután kifizette a rezsijét, élelmiszerre költött, és még a varázslók meccsére is jegyet váltott; hó végére 30 ezer garasa maradt. Mennyi volt tehát az összkiadása és a záróegyenlege? Költhetett volna-e többet, mint amennyi bevétele volt? Hasonló kérdésekkel, játékos és interaktív feladatokkal találkozhattak a múlt héten a Pénz7 programsorozatban részt vevő iskolák diákjai.

A szervezők a harmadik alkalommal megrendezett, a pénzügyi ismeretek fejlesztését célul kitűző programmal az idén az eddigieknél jelentősen több iskolát nyertek meg. A minisztériumok, a Magyar Bankszövetség és két alapítvány által koordinált speciális órákon hozzávetőleg 160 ezer tanuló vett részt a tavalyi és tavalyelőtti 90-100 ezer ut...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/11 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!