Nem mindenkinek jó a gluténmentes étrend
■ Már elég régóta vizsgálják a gluténintolerancia és a cukorbetegség kapcsolatát, elsősorban az 1-es típusú diabéteszre vonatkozóan. Lehet a kettő között összefüggés, mert lisztérzékenyeknél később nagyobb eséllyel alakul ki a cukorbetegség, de erre bizonyítékot és magyarázatot nem találtak a kutatók. Magyarországon is divatos lett a gluténmentes ételek fogyasztása, de ez nem mindenkinek jó. Becslések szerint a lakosság egy százaléka lehet lisztérzékeny, azaz cöliákiás. Nekik a gluténtartalmú étel...
A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/12 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!