Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

válassz
2017-03-24 14:58
Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet 2017. március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével.
Az egynapos rendezvény útjára indítja a FabLabNet projektet, melynek célja a közép-európai Fabrikációs Laboratóriumok (FabLabok) közötti hosszú távú kapcsolatok megalapozása, illetve a résztvevők innovációs kapacitásának bővítése.

Az esemény három tematikus szekciója előadásokkal és panelbeszélgetésekkel járja körbe a projekt három nagy témakörét: hogyan készítheti fel egy FabLab a közösséget a negyedik ipari forradalomra (Industry 4.0), hogyan válhatnak a FabLabok üzleti accelerátorokká, valamint miképp tudnak hozzájárulni társadalmi-szociális problémák megoldásához.

A bevezető beszédet a vendéglátó szervezet (FabLab Budapest) részéről Pap Dávid, a projekt vezetője (MUSE Trento) részéről pedig Antonia Caola tartja, illetve egy üzenet erejéig láthatjuk majd Neil Gerschenfeldet (CBA MIT) is.

A helyszínen megtekinthető lesz egy kiállítás, mely bemutatja a FabLabokban rejlő lehetőségeket, olyan robotokkal, 3D-nyomtatott eszközökkel és egyéb fejlett technológiákkal, melyeket a 9 projekt-részvevő, illetve piaci szférában dolgozó partnereik készítettek.