Trump harca

ÁLLÓHÁBORÚ
FARKAS ZSUZSA
2017-03-30 07:08
frissítve: 2017-03-29 12:17
Egyelőre nem sok sikert könyvelt el a tabudöntögető új amerikai elnök, ami a gazdaságélénkítési tervére is árnyékot vet. Az sem segíti a folyamatot, hogy olyan alapvető kérdésekben sincs egyetértés, hogy van hitel, vagy nincs hitel.
Az egész világ szeme az Egyesült Államokra szegeződik, ahol jelenleg több fronton is zajlik az állóháború. Ahogy arra számítani lehetett, az új elnök elképzelései rendre erős korlátokba ütköznek; előbb az iszlám államokból érkezők beutazását korlátozó rendelet bukott el, legutóbb pedig az egészségügyi reform eltörlését nem sikerült véghez vinni. A piacokon máris eluralkodott az aggodalom, hogy esetleg az adócsökkentési tervek is hasonlóan járhatnak.

Jelenleg nehéz tisztán látni, hogy középtávon milyen pálya rajzolódik ki. Vannak, akik úgy gondolják: Donald Trump előbb-utóbb a sorozatos kudarcok miatt kénytelen lesz lemondani, alulmaradt riválisa, Hillary Clinton már be is jelentette újabb trónkövetelő ambícióit. Az eddigiek alapján mégsem túl valószínű az a forgatókönyv, hogy a tabukat döntögető, bizonyítani akaró Trump egykönnyen a háttérbe vonuljon.

Ahhoz egyébként, hogy a volt...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/13 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!