Mostanában olcsóbb lett a tojás, s ilyenkor mindig óhatatlanul felébred bennem régi hobbim: miért nem lehet a vendéglátóiparban választékosabb tojásételeket adni?
No, nem vagyok én maximalista, nem gondolok lágy tojásra, de a tojásrántottával megáll a tudomány. S nem kevés helyen még ezt is vonakodva, szinte szívességből adják.
Kedvenc bisztróm gasztronómiai fantáziája is megreked a rántottánál, éppen ezért kellemes meglepetésként tapasztaltam az egyik napon, hogy a pult mögött tükörtojást sütnek.
Végre bővült a választék - gondoltam -, s már siettem volna a pénztárhoz, ahol azonban nem ült senki. Mivel a tükörtojást éppen a pénztárosnő sütögette saját magának. A vendég ilyet nem kaphat, nincs az étlapon. Pedig a pénztárosnő is így szereti.
...
A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2014/1 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!