Becslések szerint 1,1 millió magyar veszi igénybe az iskolai időszakban hétről hétre a közétkeztetést. Még az iskolai szünetben, a nyári hónapokban is több mint százezren esznek a menzán. Nagyon is rendjén való, ha a hatóságok belenéznek a tányérjukba, hogy mit adnak nekik. Ma azonban előfordulhat, hogy az egyik hatóság által íztelennek minősített ételben a másik szerint nincs semmi kivetnivaló.
SÓZNI VAGY NEM SÓZNI
A közétkeztetést jelenleg egy 2011-ben készített ajánlás szabályozza. Ennek elsődleges és legfontosabb szempontja az élettani szükségletek figyelembevétele, ahogy...
A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2013/35 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!