Autentikus francia konyha széles borválasztékkal, egy nyugodt ebédhez a város sűrűjében.
A Pavillon de Paris három éve nyílt meg. Két francia, Fédou és Rodet ekkor vette át a régi Jardin de Paris-t. A séf, Philippe Del Mestre, Liège-ből származik. Bő egy évtizede él Magyarországon és a francia–vallon tengeri bisztróételek kedvelőinek körében ő „a belga” (Le Belge). Az étterem egy romantikus kertben álló elegáns üvegház, kényelmes fémszékekkel, asztalokkal. Az üvegfalon túl avarral borított, őszi színekbe öltözött kert, elhagyatott terasz. Itt-ott egy-egy hangtalanul hulló falevél. A város sűrűjében csend, békesség és ebédidő van. Nem tétovázunk, a hetente változó bisztróebédmenü mellett döntünk. Öt fogás, kilenc étel. Mindre kíváncsiak vagyunk.
A „séf ajándéka” a városnak ezen a részén „amuse-bouche”. A tányéron háromféle ízelítő. Inkább savanykásak, zöldfűszeresek, tengeriek és lédúsak, mint egy vacsora előtti aperitif szánkat szórakoztató, jellemzően apró ...
A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2013/44 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!