Elindult a TOP200 - Idén is lesz rangsor, konferencia és díjátadó gála!

Magyarország TOP100 cégének listáját teszi közre a Figyelő

Gáti Mátyás
2013-07-18 17:26
frissítve: 2013-08-05 13:57
A száz legnagyobb magyarországi vállalat árbevétele 2012-ben nem egészen egy százalékkal növekedett az előző évi mezőnyhöz képest. Ez kevesebb, mint tizede az egy esztendővel korábbi növekedési ütemnek - derül ki a csütörtöki Figyelő Top 100-as listájából, amely a május végéig leadott mérlegek alapján először kínál átfogó képet a magyar gazdaság meghatározó szektorának múlt évi teljesítményéről.
Stagnálási fordulat - a Top 100 tavalyi teljesítménye

A lista, amelyet a Bisnode digitális üzleti információszolgáltató állított össze és a lapban közölt gyorselemzés a felvezetője a Figyelő idei Top200 projektjének, amelynek jegyében október közepére elkészül és piacra kerül a hagyományos Top200 kiadvány, a kétszáz legnagyobb magyarországi vállalat részletes adatsorait és a belőlük levont következtetéseket tartalmazó üzleti évkönyv.

A Top200 projekt része az október 10-i konferencia, amely a magyar szürkeállomány elvándorlásának problémáját járja körül. A rendezvény címe: „Haza, ész nélkül? A Figyelő TOP200 konferenciája a vállalatok és az állam szerepéről a tudástőke itthon tartásában." A konferencia célja többek között, hogy Top 200 nagyvállalati körben összefogást kezdeményezzen a témában, például a kezdeti tapasztalatok megszerzését lehetővé tevő iparági gyakornoki, ösztöndíj-programok ösztönzésére. Ezt készíti elő a Figyelőbe a jövő héten induló és októberig tartó vitasorozat is. A konferencián felvetett gondolatok megvitatását segíti a másnapi, október 11-i Gála, amelynek résztvevői már a kezükbe vehetik az idei Top200 kiadványt.

A hazai tudástőke itthon tartásának eszközeit feldolgozó Top200 projekt idei főtámogatója a T-Systems Magyarország.

További információk:
Lambert Gábor
főszerkesztő
Figyelő
+36-225-2390
szerkesztoseg@figyelo.hu

Főtámogató:Kiemelt támogatók:
Támogatók:
Szakmai partnerek:

Event Design Partnerek: