brusszel


A hét legfontosabb céghírei

Figyelő Online - Figyelő
2012.06.12  16:42   
mail
nyomtatás
Innovációs csúcstalálkozó, Co-op–Gránit Bank együttműködés, 28,5 milliárdnyi tőkéről döntöttek, átadták a Henkel legújabb beruházását, rákdiagnosztikába fektet a PortfoLion
Innovációs csúcstalálkozó
Negyedik alkalommal rendezték meg az Innovációs TechShow nevű kiállítást és konferenciát, ahol 21 magyar csúcstechnológiai találmány mutatkozott be. A kockázati tőkésekből álló zsűri fődíját az OptoForce háromdimenziós erőmérő szenzora kapta, amelyet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara fejlesztett ki. A Mobilitás és Multimédia Klaszter szervezte konferencia közönségdíját a TcT Hungary Kft. által fejlesztett JobCTRL (Jobcontrol) szoftver kapta.

Ez a három éven át fejlesztett projektmenedzsment-szoftver a cégvezetői munka támogatásával jelentősen növeli a hatékonyságot. A prezentációkat nézve azonban bőven van tere a fejlődésnek, hiszen egy jó ötletet is sokszor unalmasan, monoton hangon, csekély érdeklődést kiváltva sikerült bemutatniuk a feltörekvő cégeknek. A TechShow szervezői így különdíjjal jutalmazták a legjobb prezentációt is. Ezt a RemoteSense nyerte, amely újfajta, nagy hatótávú vezeték nélküli szenzorhálózatokat segítő hardvert és kapcsolódó szoftvert alkotott meg.<#zaras_figyelo#>


Co-op–Gránit Bank együttműködés
A Co-op Hungary Zrt., a Co-op Hitel Zrt. és a Gránit Bank Zrt. stratégiai együttműködési megállapodást írt alá, amelynek révén ügyfeleik részére komplex szolgáltatást kívánnak nyújtani. Az együttműködés alapján a 3000 egységet tömörítő Coop-hálózatot kihasználva a cégek közösen ajánlják a vásárlóknak a pénzügyi termékeket.
A Gránit Bank a Coop csoport ügyfeleinek közvetlen elérésével jelentős piaci lehetőséghez jut. A felek részvénycsomagot is cserélnek, így egymás tulajdonosaivá is váltak. A Coop csoport részvényesként belépett a Gránit Bankba, a pénzintézet pedig részvényt jegyez a Co-op Hitel Zrt.-ben.


Átadták a Henkel legújabb beruházását
Második regionális ellátó szerepet betöltő gyárát nyitotta meg a Henkel Magyarország, ezúttal Környén. A 4,4 milliárd forintos beruházási költségű gyár kevesebb mint egy év alatt épült fel. Az ipar számára csomagolóanyagokhoz és címkézéshez gyártanak anyagot, a lakosság számára pedig itt készülnek többek közt a Pattex ragasztók. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország igazgatója elmondta, újabb üzemrészek épülése várható a jövőben, ezekkel együtt több mint száz főnek biztosítanak munkahelyet. A Figyelő kérdésére hangsúlyozta, hogy a Henkel Magyarország 2011. évi exporteredménye közel 38 milliárd forint volt, az új beruházástól pedig további exportnövekedést várnak.


28,5 milliárdnyi tőkéről döntöttek
Megérkezett az európai uniós jóváhagyás, és megtörtént a Jeremie tőkealapok pályázatának hónapok óta várt kiírása. Mint Garamvölgyi Balázs, az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. vezérigazgató-helyettese a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület s a Portfolio.hu múlt heti konferenciáján előrevetítette, továbbra is 3-3 növekedési alapot finanszíroz Brüsszel, amelyek egyenként 3, illetve 4,5 milliárd forintos tőkével alakulhatnak meg. Mellettük pedig négy magvető (seed) tőkealap indulhat, egyenként 1,5 milliárd forintos összértékben. A januárban szakmai véleményezésre küldött feltételekben csak kismértékű változás történt, így a nagy alapokra feltehetően nagyobb lesz az érdeklődés, mert a kockázati tőkések többsége kevesli a magvető alapoknál érvényesíthető díjakat.


Rákdiagnosztikába fektet a PortfoLion
A PortfoLion Zrt. kockázatitőke-befektetéssel segíti a magyar orvosi biotechnológiai iparág egyik úttörő vállalatát, a daganatos betegek molekuláris diagnosztikájával foglalkozó KPS Diagnosztika Zrt.-t.

Oszkó Péter és Schwab Richárd,a KPS Diagnosztika ügyvezetője

A tőkebefektetésnek köszönhetően a KPS nemzetközi szinten regionális vezető pozíciót tud elfoglalni. A PortfoLion – az OTP Bank leányvállalata – 160 millió forintos tőkebefektetéssel támogatja a társaságot, az együttműködés elsődleges célja a cég külföldi terjeszkedésének elősegítése. „Az előkészítő fázis egy évig tartott, külső szakvéleményeket is kértünk, amelyek meggyőztek arról, hogy a KPS kutatóinak tevékenysége a biotechnológia élvonalához tartozik, így sikeres üzleti befektetés alapozható rá” – mondta a Figyelőnek Oszkó Péter, a PortfoLion Zrt. elnök-vezérigazgatója.


Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.