A konferencia előadói egyrészt igyekeznek megnyugtató megoldásokat, követendő példákat mutatni a nemzetközi kereskedelmi láncok és a magyar beszállítók vitájában, másrészt körüljárják, miben tudja segíteni a magyar termékek piacát a minősítő és védjegyek sokasága, vagy milyen hatásos védekezési módszerek állnak rendelkezésre a hamisítások ellen. A gyártói oldal képviselői saját példájuk alapján mutatják be, hogyan működhet gyümölcsöző együttműködés kereskedők és gyártók között, illetve hogy miként lehet kézműves termelőként az áruházláncok árnyékában is sikeressé válni. A rendezvény résztvevői a kormányzat és jogszabályalkotók illetékesei mellett tapasztalt piaci szereplőktől, ágazati érdekvédő szakemberektől kaphatnak információt és hasznos tanácsokat a sikeres felemelkedéshez.
Jelentkezés
Jelentkezés a konferenciára
Helyszín: Hotel Gellért
Időpont: 2012 május 24.
Tervezett program (az előadók felkérés alatt): 09.30-09.40 Köszöntő Borókai Gábor, főszerkesztő, Heti Válasz
Illisz László, főszerkesztő, Figyelő
09.40-10.00 Nyitóelőadás: Előny a hazai térfélen A hazai kistermelők ösztönzési programjai, támogatási lehetőségek
Fazekas Sándor, miniszter, VM
10.00-10.20 Külföldi terjeszkedés vagy a magyar piac visszahódítása? Éder Tamás, Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége
10.20-10.40 Láncok és beszállítók Vámos György, főtitkár, OKSZ
10.40-11.00 A hungarikumok és magyar termék védjegyek versenyelőny teremtő szerepe Gyaraky Zoltán, főosztályvezető, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály, VM
11.00-11.50 Kerekasztal: Esélyek és lehetőségek a hazai élelmiszeriparban Magyar József (Hungerit Zrt.), Bárány László (Baromfi Termék Tanács), Mártonffy Béla (Fruitveb), Rohony Miklós (Szarvasi Mozzarella Kft.), Kecskeméti Attila (Magyar Termék Kft.)
11.50-12.10 Kávészünet
12.10-12.50 Beszállítói versenyképesség, multi láncokon nemzetközivé válni Előadás: Ashley Hicks, beszerzési igazgató, Tesco Magyarország
Kerekasztal: Sikeres beszállító cégek vezetői
ifj. Bogár Attila (Alpok Aqua), Weinhaus, ifj. Bárány László (Mastergood),Hajnal László (Hajnal Hús Kft.), Marosfi Györgyné (Univer Product Zrt.)
12.50-13.30 Kézművesek titkai, növekedés a nagy láncok mellett Sikerek egyedi termékekkel, alternatív értékesítés
Vitaindító: Pap Krisztián (Kézműves Magyar Ízek Kft.)
Kerekasztal: Pap Krisztián, Mészáros Gábor (ChocoMe Kft.),
Sáfrány László (Sáfrány Haltenyészet Bt.)
13.30-14.10 Kezdés, újrakezdés sikeres példái Vitaindító: Ungvári Péter, Pacific Óceán Kft.
Kerekasztal: Cserpes István (Cserpes Sajtműhely), Ungvári Péter (Pacific Óceán Kft.), Elekes Lajos (Merian Foods Kft.)
14.10 Ebéd Főtámogató Támogató Médiatámogató