brusszel


A hét legfontosabb céghírei

Figyelő Online - Figyelő
2012.03.20  20:50   
mail
nyomtatás
Globall – Figyelő Top200 üzleti torna, élvonalban a KSW Kft., hivatalosan is Hajdu Ipari Park, nő a cégfelszámolások száma
Globall – Figyelő Top200 üzleti torna
Kite Zrt., Telenor Magyarország Zrt., Hungrana Kft., Market Építő Zrt., Kész Kft. – e cégek már biztosan részt vesznek az idei Globall – Figyelő Top200 kispályás üzleti labdarúgótornán. Lapunk és a Magyar Labdarúgó-szövetség edzőcentruma, a Globall Football Park & Sporthotel Telki a múlt héten sajtóértekezleten hirdette meg a rendezvényt, amelyre a hosszú hétvége ellenére máris befutottak az első nevezések.  A tájékoztatón, amelyen a torna szakmai partnere és támogatója, az MLSZ részéről Egervári Sándor szövetségi kapitány és Borbély Zoltán sajtófőnök képviseltette magát, Kassai Viktor játékvezető, az SOS Gyermekfalvak nagykövete hitelesítette a kezdeményezés jótékonysági célját: a nevezési díjak befizetésével minden csapat automatikusan támogatja az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványát. A meghívásos tornával és a hozzá kapcsolódó díjátadó gálaesttel a szervezők egy sportról szóló, kiemelt társasági eseményt szeretnének útjára indítani, amely pótlólagos csapatépítési és kapcsolatteremtési lehetőséget kínál a 200 meghatározó hazai nagyvállalat és a pénzügyi szféra számára. A küzdelmek májustól az MLSZ telki technikai centrumában zajlanak, ott, ahol a nemzeti válogatottunk is készül a megmérettetésekre. A nevezési határidő április eleje, a torna hivatalos weboldala: www.business-cup.hu
A képen balról jobbra: Polgár András, a Globall Football Park & Sporthotel szállodaigazgatója, Czuppon Péter, a sportcentrum ügyvezetője, Illisz László, a Figyelő főszerkesztője, Borbély Zoltán, az MLSZ jogi és sajtóirodájának vezetője, Egervári Sándor a válogatott szövetségi kapitánya, Kassai Viktor játékvezető.<#zaras_figyelo#>


Hivatalos
Immár hivatalosan is rendelkezik az ipari park címmel a Hajdu Ipari Park, miután a működtető Hajdu Infrastruktúra Szolgáltató Zrt. 2010-es pályázatáról a napokban született döntés. A Debrecen és Nyíregyháza között félúton, Téglás város külterületén található 58 hektáros terület várja a betelepülő vállalkozásokat, legyenek azok akár gyártó, akár szolgáltató profilúak. Az ipari park szükség esetén bármikor tovább bővíthető, hiszen a tulajdonosnak további körülbelül 150 hektáros ipari területe van.Ingatlanos cégek

A Bisnode-csoporthoz tartozó Dun & Bradstreet Hungária Kft. nemzetközi cégminősítőnek az ingatlanforgalmazói és ingatlankezelői iparágat vizsgáló elemzéséből kiderül: 2011-ben az iparágban 60 százalékkal több végelszámolás indult, mint 2010-ben. A cégek bedőlési aránya is nőtt egy év alatt, és már eléri a 3,24 százalékot, azaz az ingatlanügyletekkel foglalkozó minden 100 cégből több mint 3 fizetésképtelen lesz egy éven belül. A múlt év végén összesen 42 415 társas vállalkozást tartottak nyilván ilyen tevékenységgel. 2010-hez képest az összesített eredményt tekintve 8 százalékkal kevesebb céget alapítottak hazánkban az ingatlanügyletek – adásvétel, bérbeadás, ingatlanügynöki, ingatlankezelési tevékenység – szektorban. (Ingatlanpiaci címlap-összeállításunk az 52–57. oldalon.)


Dobozos sikerek
Bekerült a világ egyik legnagyobb csomagolásgyártó vállalatának, a SIG-nek az újdonságokat bemutató hírlevelébe egy magyar cég, a KSW Kereskedelmi Kft. A 2011-ben alapított tejipari cég az elismerést egy saját tervezésű tejesdobozzal nyerte el, abba ráadásul egyedi technológiával előállított tejet töltenek. „Ez az UHT-technológia lehetővé teszi, hogy a tejben minden értékes anyag megmaradjon, nem veszünk el belőle, és nem adunk hozzá semmit” – mondta a Figyelőnek Suha Sándor ügyvezető, hozzátéve, hogy ezért a minőségért Ausztriában gyártatnak. A SIG mostani kiadványába egy másik magyar cég is bekerült: a Sió frissen préselt gyümölcslevek számára készített egyedi csomagolást.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.