brusszel


Figyelő TOP200 Gála 2009

Figyelő Online - Figyelő
2009.10.17  17:06   
mail
nyomtatás
Jubileumi Figyelő TOP 200 Gála

Budapest, 2009. október 16. - Tizedik alkalommal rendezték meg a Figyelő TOP 200 Gálát pénteken este a Művészetek Palotájában. A jubileumi gálaesten a gazdasági élet vezető személyiségei, a TOP 200 vállalatok vezetői, közéleti szereplők és külföldi díszvendégek jelenlétében adták át a TOP 200 elismeréseket. A hatfős szakmai zsűri döntése alapján hat kategóriában díjazták Magyarország legkiemelkedőbb vállalatait. A hagyományos díjak mellett idén egy új, egyéni díj is átadásra került, az elmúlt 10 év leginnovatívabb vállalatvezetőjének.
A Figyelő TOP 200 Gála évek óta az év legfontosabb üzleti eseménye. Október 16-án immár tizedik alkalommal gyűlt össze a magyar gazdasági elit, hogy összegezze és lezárja az előző gazdálkodási évet, és megünnepelje a hazai nagyvállalatok legjobbjainak teljesítményét. A Gálán megjelenteket Bajnai Gordon köszöntötte. A miniszterelnök beszédében hangsúlyozta: „Azért Önöket ünnepeljük, mert a legjelentősebb foglalkoztatók és a legmarkánsabban képviselik az ország fejlődését”.  

A Gála a legjobb vállalati teljesítmények elismerése mellett olyan szellemi közösség is, amely évről évre zászlójára tűz egy aktuális, az egész magyar gazdaság számára kiemelkedő jelentőségű ügyet: az idei évben az innováció, a folyamatos megújulás volt a TOP 200 projekt központi gondolata. Az innováció nemcsak a Gála szervezését hatotta át, hanem egy különdíjat is életre hívott, az Évtized leginnovatívabb vállalatvezetője különdíjat.

A 2008. év gazdálkodási adatai és a szakmai zsűri döntése alapján a TOP 200 díjazottai 2009-ben a következők:  

Az év legeredményesebb vállalata az üzemi eredmény/nettó árbevétel mutatója alapján a Duna-Dráva Cement Kft.,

Az év legjobb magyar TOP 200 vállalata díjat olyan vállalat kaphatja meg, ahol a vállalati stratégiát Magyarországon határozzák meg, az üzemi eredmény/nettó árbevétel mutatója alapján az élen a Jász-Plasztik Kft. végzett.

Az év leghatékonyabb vállalata az üzemi eredmény javulását jelző mutatók szerint a Market Csoport (Market Építő Zrt.) lett.

Az év pénzintézete az Erste Bank Hungary Nyrt., a mérlegfőösszeg illetve az összesített díjbevétel alakulása és az eredményességi mutatók kombinációja alapján.

Az év leginnovatívabb vállalata kategóriában az innováció különböző területeken (marketing, technológia, szervezet) való megjelenését összességében vizsgálta a zsűri, a győztes az ERICSSON Magyarország Kommunikációs Rendszerek Kft. lett.

A Társadalmi elkötelezettség díjat a Coca Cola HBC Magyarország Kft. kapta, a társadalmi felelősségvállalás három dimenziója, a gazdasági, társadalmi és környezeti felelősségvállalás területén elért eredményeiért.

Az utóbbi két kategória díjára a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan pályázhattak a cégek.

Idén a Figyelő TOP 200 Program fő témája az innováció, ennek szellemében egy új, egyéni díj is átadásra került, az elmúlt évtized leginnovatívabb vállalatvezetője részére. A díjat a Figyelő TOP 200 Gála meghívottainak szavazatai alapján ítélték oda Váradi Józsefnek, a Wizz Air vezérigazgatójának.  

A Figyelő TOP 200 programja igyekszik hozzájárulni Magyarország újraindításához. A Figyelő TOP 200 évkönyv, konferencia és gála azt mutatják be, hogy milyen megoldások, új ismeretek alkalmasak a társadalmi kibontakozás előmozdítására Magyarországon.  

Gundel: 17 féle ételkülönlegesség

A díjátadót követő fogadáson az esemény vendéglátó partnere, az elmúlt tíz év hagyományát folytatva, idén is a Gundel étterem volt.  A jubileumi Figyelő TOP 200 Gálán a korábban megszokott ültetett gálavacsora helyett egy exkluzív koktél parti várta a vendégeket: így még hangsúlyosabbá váltak a kapcsolatépítés kötetlen keretei, ugyanakkor a vendégek több fogásból, és összesen tizenhét féle ételkülönlegességből álló igazi ínyenc-menüt fogyaszthattak.

A Gálán készített kisfilmjeinkbe itt tud belenézni .

A Jubileumi Figyelő Top200 Gálán készült fotók megnézhetők itt .

Szerkesztőségek figyelmébe:

A képek szabadon letölthetőek és felhasználhatóak, "Figyelő TOP 200 Gála" forrásmegjelöléssel.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.A növekedés X-faktora

Miért van óriási különbség egyes országok fejlettségi szintje között?

Az Aquaprofit Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Az Aquaprofit Műszaki, Tanácsadási és Befektetési Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Figyelő Top200 Gála 2016 - galéria

Képgaléria a Figyelő hetilap legsikeresebb vállalatokat díjazó TOP 200 Gálájáról.

top200