brusszel


Letartóztatták Kolumbia egyik legjelentősebb drogbáróját

Figyelő Online
2012.08.09  08:13   
mail
nyomtatás
A kolumbiai hatóságok letartóztatták az ország egyik legjelentősebb drogbáróját, Erikson Vargast.
A Sebastian alvilági néven ismert férfit egy farmon vették őrizetbe a Kolumbia északnyugati részén fekvő Antioquia tartományban helyi idő szerint szerda reggel. A letartóztatás fontosságára utal, hogy személyesen Juan Manuel Santos elnök tájékoztatta róla a nyilvánosságot. Az államfő "a bűnözésre mért szupercsapásnak" nevezte Vargas őrizetbe vételét, amiért - mint mondta - "aranyérem jár a rendőrségnek".
Erikson Vargas feltehetően tavaly november óta állt az Oficina de Envigado bűnszervezet élén, akkoriban ölték meg ugyanis Venezuelában a szervezet korábbi vezetőjét, Maximiliano Bonillát. Juan Carlos Pinzon védelmi miniszter szerint a szervezet több embert ölt meg az elmúlt tíz évben, mint bármely más kolumbiai bűnhálózat. Pinzon azt mondta, hogy Vargas volt a kolumbiai rendőrség legfőbb célpontja, és letartóztatásával az idei évben a legsúlyosabb csapás érte az alvilágot.A szervezetet a legismertebb és talán a legrettegettebb kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar hozta létre, hogy behajtsa a pénzt az általa vezetett Medellín kartell nevében. Az Envigado brutális módszerekkel dolgozott: halál várt azokra, akik nem fizettek. Miután 1993-ban a hatóságok végeztek Escobarral, az Envigado kiszélesítette tevékenységét. Escobar utódja, Diego Murillo révén hatalmas szervezetté nőtte ki magát, amely havonta becslések szerint csaknem húszmillió dollárral gyarapította vagyonát drogkereskedés, zsarolás és pénzmosás révén.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Harmincmilliárd forintból épül újjá a Tőzsdepalota

Az aula, a kissé slampos, mégis decensen arisztokratikus találka- és munkahely, kihelyezett iroda és cukrászda, stábértekezletek és pletykafészkek hírbörzéje.

Értékrendbeli egyértelműségre törekszem

Kiváló művész címmel tüntették ki március 15-én Szarvas József színművészt, a Nemzeti Színház tagját.

Színes összművészet a 37. Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Megannyi újdonság a Budapesti Tavaszi Fesztivál 140 programja közt, március 31-től három héten keresztül.

top200