brusszel


Benzinnel és gázolajjal áraszthatja el Európát Oroszország

Figyelő Online
2012.08.27  14:33   
mail
nyomtatás
Szakértők szerint veszély leselkedik a MOL finomítóira, és más európai kőolaj feldolgozókra is. A támadás keletről jöhet, ugyanis Oroszoroszágban a felső vezetés utasítására rengeteg pénzt költenek a finomítók modernizálására. Ennek hatására az ország éveken belül jelentős mennyiségű benzin és gázolaj áraszthatja el Európát.
Ez pedig egy újabb rossz hír a válságot amúgy is erősen megszenvedő iparágnak. A veszély pedig már kézzelfogható: a Facts Global Energy szakembereinek becslése szerint Oroszország jövőre 50%-kal növelheti az alacsony kéntartalmú dízel üzemanyag exportját. Az oroszok nyomulásának ráadásul itt még nincs vége, hiszen a gazdasági növekedés megtámogatása érdekében jövőre további 11 milliárd dollárt költenének finomítói beruházásokra, ami csaknem duplája az idei számnak - számol be a Portfolio.hu

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.