brusszel


Itt van Matolcsy legújabb terve

Figyelő Online
2012.08.27  15:57   
mail
nyomtatás
A 25 oldalas dokumentum szerint történelmi esély előtt áll a térség, ugyanis a válság után a növekedés súlypontja nyugatról keletebbre helyeződik át. Az új növekedési terv fő célja, hogy a magyarországi vállalkozások erősítsék Kárpát-medencei pozícióikat. Ennek elősegítésére 5 ágazatot azonosít lehetséges kitörési pontként.
A "Wekerle Terv nyomán végrehajtott intézkedések által 2020-ra egy olyan Kárpát-medencei gazdasági teret képzelünk el, amelyben a térség országai a nyugat-európai országok gazdasági integrációjának szintjét elérik, és amelyben a KKV-k a Kárpát-medencei léptékű erőforrás- és piaci tervezésen keresztül hatékonyan hozzájárulnak a munkahelyteremtéshez és az exportteljesítmény fokozásához" - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium anyagában, amelyet itt tekinthet meg.Úgy vélik, hogy elengedhetetlenül szükséges a térségi infrastruktura összehangolása, valamint az egységes munkaerőpiac megteremtése. Megállapítják, hogy az elmúlt időszakban a hazai KKV-k exportteljesítménye elmaradt a kívánatos szinttől. Így ezt a réteget kell erősíteni, elősegíteni a nemzetközi piacra lépésüket. Ugyanakkor úgy tartják, hogy erre megfelelő hely a Kárpát-medence, ugyanis számtalan agyar nyelvű üzleti partnerre lelhetnek a hazai KKV-k ebben a térségben.

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.