brusszel


Erősödött a kockázati tőke szerepe Magyarországon

Figyelő Online
2012.08.30  17:05   
mail
nyomtatás
A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) szerint Magyarország az európai uniós átlag felett teljesít a kockázati tőkebefektetések területén.
A HVCA csütörtöki közleményében kiemeli: a banki finanszírozás beszűkülésével a kockázati tőke szerepe felértékelődött, az Európai Unió Jeremie I. programjának 2009. decemberi indulása óta 2012 májusáig több mint 14 milliárd forintot invesztáltak a befektetők a kis- és középvállalkozói szektorba, és a hamarosan induló Jeremie II. program révén további élénkülés várható ezen a területen.

Tavaly Európában átlagosan a GDP 0,027 százalékát tették ki a kockázati tőkebefektetések, Magyarországon ez az arány 0,04 százalék, ami az európai rangsor hatodik helyét jelenti.

A kockázati tőkepiac élénkülésével együtt várhatóan nőni fog az egy főre jutó szabadalmak száma és ezáltal a magyar gazdaság versenyképessége is javulhat - mutat rá a HVCA. Zsembery Levente, a HVCA oktatási bizottságának elnöke a közleményében hangsúlyozza: a kockázati tőke nem egyszerűen alternatív finanszírozási forma. A hazai vállalkozói kultúra alakításában, fejlesztésében betöltött szerepe meghatározó és lényegi.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Trump harca

Egyelőre nem sok sikert könyvelt el a tabudöntögető új amerikai elnök, ami a gazdaságélénkítési tervére is árnyékot vet.

Mankó a hitelzűrzavarban

Fogyasztóbarát bankkölcsön

Bankból a katedrára

Rekordszámú gyereket sikerült elérni az idén a pénzügyi tudatosságra nevelő programmal.

A nagy meglepetés

Lakossági állampapír-vásárlás

top200