brusszel


A svájci bankoknál nincs válság

Figyelő Online
2012.09.04  12:25   
mail
nyomtatás
Bár az euróövezeti adósságválság, a pénzpiaci bizonytalanság fékezte tavaly a svájci bankok növekedését, a költségcsökkentésnek köszönhetően bő 20 százalékkal nőtt az összesített profitjuk.
A svájci bankszövetség (SBVg) kedden közzétett adatai szerint a 312 pénzintézet nyeresége 13 milliárd frankot, csaknem 11 milliárd eurót tett ki 2011-ben. A bankokban kezelt befektetések összege ugyanakkor visszaesett, 5,473 milliárd frankról 5,269 milliárdra, elsősorban az értékpapírok értékének csökkenése miatt.Az SBVg tájékoztatása szerint a svájci bankokban elhelyezett befektetések több mint fele változatlanul külföldről származik, és nem kell attól tartani, hogy a pénzmosás elkerülését célzó előírások szigorítása miatt a külföldiek kivonnák pénzüket svájci bankokból.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Trump harca

Egyelőre nem sok sikert könyvelt el a tabudöntögető új amerikai elnök, ami a gazdaságélénkítési tervére is árnyékot vet.

Mankó a hitelzűrzavarban

Fogyasztóbarát bankkölcsön

Bankból a katedrára

Rekordszámú gyereket sikerült elérni az idén a pénzügyi tudatosságra nevelő programmal.

A nagy meglepetés

Lakossági állampapír-vásárlás

top200