brusszel


Kockázati tőkével fejleszt a borexportőr

Figyelő Online
2012.09.05  20:47   
mail
nyomtatás
Mintegy 150 millió forintot kapott a minőségi magyar borokat exportáló Amand Wine Export (AWE) Kft. az Euroventures IV kockázati tőkebefektető alaptól és Charles Mount angol magánbefektetőtől - tájékoztatta az Euroventures Kockázati Tőkealap Kezelő Zrt. szerdán az MTI-t.
Az Amand Wine Export (AWE) Kft. megállapodásokat kíván kötni minőségi magyar borok kivitelére. A befektetést az Európai Unió Jeremie Alapja és a Svájci-Magyar Együttműködési Program tette lehetővé. A közlemény szerint ezzel új lendületet vehet a minőségi magyar borok exportja. A közlemény kitér rá: az AWE további kizárólagos nemzetközi disztribúciós szerződések megkötését tervezi a legkiválóbb magyar, nem tömegpiaci borok készítőivel. E megállapodások keretében a cég szervezi meg az általa képviselt márkák kereskedelmét, irányítja márkái értékesítési és marketing tevékenységét a célpiacokon.

A társaság földrajzilag két területre kíván koncentrálni. A fejlett piacokon - mint például az Egyesült Államok vagy az Egyesült Királyság - jelentős igény van kevésbé ismert régiók új boraira. A fejlődő piacokon - mint például Kína vagy Brazília - már a kezdetektől erős keresletet lehet generálni a magyar borokra a cég szerint. "Az Euroventures korábbi alapjai sikerrel fektettek be a Hilltop és a Royal Tokaji borászatokba. Bízunk benne, hogy az AWE révén újabb piacok ismerik meg magyar prémium borokat, és újabb magyar borok válnak keresett termékké külföldön" - idézi a tájékoztatás Tánczos Pétert, az Euroventures igazgatóját.

Az Euroventures Kockázati Tőkealap Kezelő Zrt. Közép-Kelet-Európa vezető független kockázati tőkebefektetője. Az Euroventures 1989 óta több mint 40 alkalommal fektetett be nemzetközi ambíciókkal rendelkező magyar vállalatokba. A cég 2010 óta kezeli az Európai Uniós Jeremie-program részeként létrejött Euroventures IV társbefektetési alapot, amely a Svájci-Magyar Együttműködési Program hozzájárulásával 7,1 milliárd forintra bővült. Az Euroventures IV alap célja ígéretes, kiváló menedzsmenttel rendelkező magyar közép- és kisvállalkozások - társbefektetők bevonásával történő - tőkefinanszírozása. Az alap futamideje 10 év, a befektetési periódus 2013. december 31-ig tart - olvasható a közleményben.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200