brusszel


Megtámadta az E-útdíj tender-kiírást a CAMPO Consulting Hungaria Zrt.

Figyelő Online
2012.10.15  18:33   
mail
nyomtatás
Jogorvoslatot kért a CAMPO Consulting Hungaria Zrt. a Közbeszerzési Döntőbizottságtól, az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. által az elektronikus útdíjrendszer kiépítésére kiírt tender kapcsán - olvasható a Közbeszerzési Hatóság honlapján.
Az MTI megkeresésére a hatóság titkárságán - folyamatban lévő ügyről lévén szó - bővebb felvilágosítást nem adtak. A Népszabadság értesülése szerint a társaság vitatja, hogy az ÁAK jogszerűen járt el, amikor hirdetmény közzétételével induló, gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki, a megtett úttal arányos tarifák alapján számlázó elektronikus útdíjrendszer kiépítésére.A jelentkezési határidőig - múlt szerdáig - nyolc cég jelezte, hogy indul a tenderen, nevüket a kiíró nem közölte. Az ÁAK közülük választja ki azokat, amelyek a második fordulóba jutva ajánlatot tehetnek.

Az ajánlatkérő október 19-ig értesíti ezeket a társaságokat.Az ajánlattevőkkel lefolytatandó tárgyalások lezárása, valamint a végleges ajánlattételi határidő és az eljárás eredményéről szóló döntés november második felére várható.A nyertes ajánlattevővel a szerződéskötés december első felében esedékes, ezt azonban hátráltathatja a jogorvoslat.

Az útdíj-tender technológia-semleges, vagyis nem részesíti előnyben a jelenleg ismert technológiai megoldások egyikét sem - az egyik műholdas, a másik rádiófrekvenciás technológiát használ. Fontos kitétel, hogy az ajánlattevőknek az elektronikus útdíjrendszer teljes körű meghonosítására kell ajánlatot tenniük. Ebbe beletartozik a tervezés, a kivitelezés, a beüzemelés, továbbá a 2022. október 31-ig tartó díjszedés és díjellenőrzés is.A elektronikus útdíj-rendszernek jövő év júliusától működnie kell.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.