brusszel


Eladta csehországi leányvállalatát a Synergon

Figyelő Online
2012.11.13  11:31   
mail
nyomtatás
Értékesítette csehországi leányvállalatát a Synergon Informatika Nyrt., a 100 százalékos tulajdonában álló Infinity a.s. közel 1,5 milliárd forintos áron kelt el - közölte a társaság.
A vevő az Infinity a.s. menedzsmentjéből álló szakmai befektetői csoport. A Synergon tájékoztatása szerint a csehországi központú leányvállalat értékesítése jó alapot ad a stratégiába illeszkedő felvásárlások idei megkezdésére. Az 1,5 milliárd forintos vételár elfogadásakor a Synergon Csoport menedzsmentje azt is mérlegelte, hogy az Infinity a cseh piacon az elmúlt évek tapasztalatai alapján kalkulált 100-150 millió forintos éves osztalékával, vagy egy esetleges értékesítéssel járul-e jobban hozzá a cégcsoport eredményeihez - közölte a társaság.

Az Infinity a.s. értékesítése előtt megvizsgálták, hogy a cseh piacon milyen további bővülést érhet el a társaság. Az átvilágítás során megállapították, hogy a jelenlegi szintről komolyabb növekedést csak újabb felvásárlásokkal lehet megvalósítani. Mivel az Infinity a 2011-ben történt IT Systems beolvasztással már a cseh rendszerintegrációs szektor jelentős részét birtokolja, ezért az organikus növekedés csak nagy nehézségek, és jelentős költségek árán valósulhatott volna meg - írja közleményében a Synergon.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200