brusszel


Kajakkal szeli át az Atlanti-óceánt két magyar fiatal

Figyelő Online
2012.11.15  08:34   
mail
nyomtatás
Két magyar fiatal arra készül, hogy 2013 novemberében páros kajakkal, a világon elsőként megszakítás és külső segítség nélkül, minden korábbinál hosszabb távon szelje át az Atlanti-óceánt
Kovácsik Levente és Szabó Norbert Ádám várhatóan 70 nap alatt teszi meg a 6500 kilométeres távolságot egy 80 centiméter széles, 6,5 méter hosszú és 1,5 méter magas páros kajakkal.A két extrémsportoló a Fiatal Vállalkozók Hete programsorozat keretében mutatta be a Túl az Óperencián elnevezésű projektet szerdán Budapesten.

Mint elmondták, az igen karcsú, így instabil, de gyors kajak a benne ülőkkel és a háromszáz kilogrammnyi élelemmel együtt 650 kilogrammot fog nyomni az út elején. Egymást háromóránként váltva fognak evezni, miközben naponta átlagosan 8000 kalóriát égetnek el fejenként. Az ivóvizet a magukkal vitt készülékkel a tengervízből nyerik."Szeretjük a kihívásokat, szeretnénk megmérettetni. Ez remek útja lehet önmagunk megismerésének és az önmegvalósításnak" - mondta el az építésznek tanuló Levente, aki mintegy tízéves barátságot ápol a közgazdász végzettségű Ádámmal. A nem mindennapi kaland ötlete egy unalmasra nyúlt, szélcsendes balatoni vitorlázáson jutott eszükbe. A tervek szerint 2013 novemberében startol a páros kajak Spanyolország partjairól. A huszonéves fiatalok vállalkozásának előkészületei, az út mindennapjai, viszontagságai és sikerei farfaraway.hu internetes oldalon követhetők figyelemmel.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Harmincmilliárd forintból épül újjá a Tőzsdepalota

Az aula, a kissé slampos, mégis decensen arisztokratikus találka- és munkahely, kihelyezett iroda és cukrászda, stábértekezletek és pletykafészkek hírbörzéje.

Értékrendbeli egyértelműségre törekszem

Kiváló művész címmel tüntették ki március 15-én Szarvas József színművészt, a Nemzeti Színház tagját.

Színes összművészet a 37. Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Megannyi újdonság a Budapesti Tavaszi Fesztivál 140 programja közt, március 31-től három héten keresztül.

top200