brusszel


Felvásárlásokkal kíván terjeszkedni a Synergon

Figyelő Online
2012.11.16  15:27   
mail
nyomtatás
Befejezte a szerkezetátalakítást, holding struktúrában folytatja működését és akvizíciókkal terjeszkedik a Synergon Informatika Nyrt., a Synergon Csoport anyavállalata - tájékoztatta a sajtót a vállalat vezetősége.
Jeszenszky Zoltán, a Synergon igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy az elmúlt egy évben a holding-struktúra kialakítása jól megtervezett munka volt, s az idei első két negyedév eredményei alapján egyértelműen sikeresnek minősíthető. A gazdálkodási mutatók az elképzelések szerint alakultak, amit a november végén tartandó időszakos eredmény-beszámoló is igazol majd - mutatott rá Jeszenszky Zoltán. A Synergon felszámolta a szervezeten belüli feladat-átfedéseket, az összetartozó feladatköröket és szervezeti egységeket "lego építőkocka" szerű módon új, egymáshoz jobban illeszkedő rendszerbe rendezte át, a feleslegessé vált építőkockáktól pedig megvált. Ilyenek voltak például a külföldi érdekeltségek, közöttük a cseh Infinity is.

Folytatódó tevékenységeit a Synergon leányvállatokba szervezte ki, az anyavállalat pedig holdingként működik tovább. A külföldi érdekeltségek eladása nem jelenti azt, hogy a Synergon feladta volna regionális terveit, csak más alapokra helyezte át terjeszkedési stratégiáját - hangsúlyozta Jeszenszky Zoltán. Jutasi Zoltán vezérigazgató a Synergon jövőbeni terveiről szólva elmondta, hogy a vállalatcsoport az informatikai piac átalakulásához igazodva "közmű jellegű" szolgáltatói profilt vesz fel outsourcing, kliens oldali adatkezelés, adatpark létesítési és felhő alapú adatvagyon kezelési szolgáltatások nyújtásával.

A Synergon vezérigazgatója telítettnek tartja a magyar informatikai ágazatot, ahol túl sokan küzdenek egyedi projektmegrendelésekért. Az ágazat vállalatai túlélésért küzdenek, miközben egyre kevesebb olyan projekt van, ahol az ügyfél végfelhasználóként rendel meg testre szabott megoldásokat. Sokkal inkább az a folyamat figyelhető meg, hogy a potenciális ügyfelek méretgazdaságossági szempontok miatt kiszervezik informatikai tevékenységüket és szolgáltatásként igyekeznek bérbe venni azt. Jutasi Zoltán a piac telítettségével indokolta azt is, hogy a Synergon nem szerves növekedésre, hanem akvizíciókra építi terjeszkedési terveit.

Elmondta, hogy a cseh Infinity eladása elegendő forrást teremtett a tervezett akvizíciók finanszírozásához, de a Synergon tulajdonában lévő saját részvények egy hányadát is fel kívánják használni a célra. Hangsúlyozta azonban, hogy részvénykibocsátásra az akvizíciók finanszírozása céljából nem kerül sor. A Synergon jelenleg több mint húsz vállalattal folytat akvizíciós tárgyalásokat előrehaladott fázisban, amelyek között távközlési területen tevékenykedő vállalatok is vannak - mondta Jutasi Zoltán vezérigazgató.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200