brusszel


Rátz Tanár Úr Életműdíjat kaptak a kiváló oktatók

Figyelő Online
2012.11.21  16:06   
mail
nyomtatás
Ma adták át a Magyar Tudományos Akadémián az idei Rátz Tanár Úr Életműdíjakat, amely személyenként 1,2 millió forint anyagi támogatással is jár a matematikába, fizikában, kémiában és a biológia oktatásban kimagasló teljesítményt nyújtó tanároknak.
Az Ericcson, a Graphisoft és a Richter Gedeon Nyrt. által létrehozott Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért 2001 óta ítéli oda a Rátz Tanár Úr Életműdíjakat, amely mára a hazai természettudományos oktatás, és egyben a közoktatás egyik legrangosabb elismerésére lett.
A három vállalat ezzel a díjjal járul hozzá a magyarországi természettudományos oktatásban végzett tanári munka rangjának, erkölcsi és anyagi megbecsülésének növeléséhez.

2012. díjazott tanárai: Dr. Kovács László (fizika) - Nagykanizsa, Batthyány Lajos Gimnázium, Ősz György (fizika) - Ács, Jókai Mór Általános Iskola, Pogáts Ferenc (matematika) - Budapest, Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Róka Sándor (matematika) - Nyíregyháza, Nyíregyházi Főiskola, Dr. Harka Ákos (biológia) - Tiszafüred, Kossuth Lajos Gimnázium
Dr. Borhidi Attiláné (biológia) - Budapest, ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Kollégium, Dr. Forgács József (kémia) - Debrecen, Vegyipari Szakközépiskola, Prókai Szilveszter (kémia) - Szeged, Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.