">
brusszel


Hónapokig tartó torlódás lesz a Kerepesin

Figyelő Online
2014.02.24  11:24   
mail
nyomtatás
Elkezdődött a „Százlábú híd" felújítása. A felüljáró a Kerepesi út forgalmát vezeti át a Keleti pályaudvar bejárati vágányai fölött. A csaknem nettó négymilliárd forint értékű beruházásra a KC-2013 Konzorciummal szerződött a Fővárosi Önkormányzat kiemelt közlekedésfejlesztési projektjeinek megvalósításáért felelős Budapesti Közlekedési Központ. A híd nagy jelentőségű a fővárosi úthálózatban: a 3-as számú főút ki- és bevezető szakaszán helyezkedik el, és fontos összekötő elem a helyi forgalomban is. Április elejétől jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani, a munkák jelentős kényszerű fennakadást, torlódást okoznak majd a közlekedésben. Emiatt a tömegközlekedést sűríti a BKK a térségben, terelő utat azonban a Kerepesi út hálózati szerepe miatt csak igen korlátozott eredményességgel tudunk biztosítani.
A tervezett ütemezés szerint 2014 februárjában elindultak a helyszíni előkészítő munkák a „Százlábú híd" környezetében a vasúti és a troli-felsővezetékek átépítésével, valamint a szükséges útkorrekciókkal és közműkiváltásokkal. Április elején lezárja a kivitelező a Kerepesi úton a belváros felé vezető útpályáját az Asztalos Sándor út és az Aréna Pláza között. Emiatt a másik útpályára tereljük át a forgalmat, amelyen a belváros felé egy, kifelé két sávon haladhatnak majd a járművek. Ezt követően kezdődik el a híd tényleges átépítése a bontási munkálatokkal. A 80-as és a 80A troli, valamint a 908-as, a 931-es, a 956-os és a 990-es éjszakai busz útvonala nem változik, de a Gumigyár megállót áthelyezik.

A híd legutoljára 1973-ban épült át és nyerte el jelenlegi formáját, azaz majdnem negyven év alatt került a mai rendkívül leromlott állapotába. Az új, nagyobb nyílású és korszerű híd építését úgy valósítjuk meg, hogy a közúti forgalom és a trolibuszok közlekedését folyamatosan biztosítjuk. A híd déli oldalán, az eddigi járda mellett különálló, kétirányú kerékpárút, míg az északi oldalon új, közös kerékpárút és járda épül.

 

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.