brusszel


Sólyom: újra nekirugaszkodnak

Figyelő Online - Váczi István
2014.02.27  12:02   
mail
nyomtatás
Lényegében helyreállt a Sólyom alapításkori tulajdonosi szerkezete - tudta meg a Figyelő. Az engedélyek megszerzése közelebb van, mint valaha.
Az utóbbi hónapok csendje után sokak számára minden bizonnyal már az is meglepő, hogy a Sólyom légitársaság-alapítási elképzelése még él, és legalább néhányan dolgoznak rajta. Ehhez az is kellett, hogy az alapítók rendezzék viszonyukat.

Ennek előzménye, hogy tavaly októberben a reménybeli légicéget, a Sólyom Hungarian Airways Kft.-t a tulajdonos Sólyom Befektetési Holding Kft. ügyvezetője, Hurtyák Róbert eladta a Charity March Kft.-nek. Méghozzá az egész sztorit addig 160 millió forinttal finanszírozó üzletember, Lucsik János tudta és beleegyezése nélkül - utóbbi erről maga nyilatkozott az Indexnek.

Nem jegyezték be

A Figyelő információja szerint azonban a Charity March jogilag nem is vált tulajdonossá, miután nem teljesítette a cégbíróság hiánypótlási felszólítását, így az a tulajdonjog bejegyzését elutasította. Úgy tudjuk, a Charity March már nem is tesz lépéseket ez ügyben.

Így a Sólyom Hungarian Airways ismét a Sólyom Holdingé. Utóbbi társaság Lucsik Jánosé és Hurtyák Róberté, miután a projekt harmadik oszlopos tagja, Vágó József januárban eladta tulajdonrészét Hurtyáknak.

Valamivel biztatóbb

Ami az engedélyezést illeti, a cél immár belátható távolságban van. Jó néhány akadályt már sikerült megugrani, de a legfontosabb, a minden alkalmassági feltételnek megfelelést igazoló üzemben tartási engedély (angol rövidítése alapján AOC) még hiányzik. Ehhez leginkább egy igen terjedelmes kézikönyv hatósági jóváhagyása kell, ami akár heteken belül meglehet.

A kereskedelmi repüléshez ekkor még mindig szükséges a működési engedély, amely a pénzügyi megfelelőséget tanúsítja. Az indulást immár charterezéssel, egy vagy két géppel tervező Sólyom-vezetés ebben a tekintetben is optimista. Lapunk ágazati forrásai egyelőre nem osztják ezt a derűlátást, noha elismerik, hogy a sztori kívülről nézve valamivel biztatóbban néz ki, mint akárcsak pár hete.

A témáról részletesen olvashat a Figyelő hetilap február 27-én megjelenő idei 9. lapszámában.

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200