brusszel


Mizujs Facebook?

Figyelő Online - Halaska Gábor
2014.03.02  08:00   
mail
nyomtatás
12 éve volt csak nagyobb felvásárlás az AOL-Time Warner fúzió, mint amit a múlt héten jelentett be a Facebook. A vezető közösségi site 19 milliárd dollárt fizet egy bevételt alig termelő közösségi üzenetküldőért. Igaz a WhatsApp lehet az SMS-ek (egyik) leváltója.
Mi újság?, vagy inkább: mizujs? - így lehetne lefordítani a WhatsApp cég elnevezését, hozzátéve azt a megjegyzést, hogy a What's up, helyett alkalmazott app szócska egyúttal az applikációra is utal. Méghozzá a világ egyik legnépszerűbb, felhasználóinak számát leggyorsabban, jelenleg napi egymillió fővel, gyarapító alkalmazására. Egy olyan letölthető programról van szó, amely gyakorlatilag az SMS-t váltja ki a netképes okostelefonokon, azzal hogy szövegek mellett képek, videók és hangüzenetek is leküldhetők rajta. Magyarán amit annak idején a Skype véghezvitt a vonalas telefóniában, azt most a WhatsApp (és számos társa) a mobilos üzenetküldözgetésben teszi épp. (A WhatsApp fontosabb adatairól és főbb konkurenseiről lásd külön írásunkat is.)

A potenciál tehát elképesztő, már csak azért is, mert jelenleg a cégnek összesen 450 millió felhasználója van, akik közül havonta több mint 400 millió az aktív. Ez utóbbinak a Facebook is csak bő kétszeresét hozza össze havi szinten mérve. Ráadásul az új őrületre rengeteg olyan tini és fiatal felnőtt kapott rá, akik nem akarják a Facebookon is egyre aktívabb szüleik orrára kötni, hogy kivel, mikor, miről csevegnek épp. Jelenleg a WhatsApp összes regisztrált felhasználóinak száma tehát a Facebook használók felét közelíti meg!

Az elemzés tobábbi részleteit előfizetőink érhetik el, vagy megtalálhatják a Figyelő csütörtöktől kapható, 2014/09-es számában.
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200