brusszel


Sűrű fillér

Új agrárfinanszírozási modell
Figyelő Online - Szirmai S. Péter
2014.02.28  08:00   frissítve: 2014.02.26 12:49
mail
nyomtatás
Az agrárgazdasági kamara közreműködésével az OTP-s dominanciát ellen¬súlyozó új hitelezési rendszer bevezetését tervezi a kormány.Részletek a friss-ropogós Figyelőben.
Ismét korszakos bejelentéssel kápráztatta el hallgatóságát Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a napokban egy hódmezővásárhelyi agrárfórumon. A 2020-ig tartó uniós ciklusban elérhető csaknem 1000 milliárd forint EU-s agrártámogatást ugyanis a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara segítségével osztják el új pályázati rendszerben.

A hitelezést pedig, amelyben, mint mondta, „az OTP szeretett volna monopóliumot szerezni", a takarékszövetkezeteken keresztül bonyolítják le. Az új rendszerben garanciális elem a kamarai részvétel, hogy a gazdatársadalom érdekei érvényesüljenek. A kormány szándéka szerint „az agrárkamarának jó néhány minisztériumi feladatot kell átadni" - jelentette be Lázár. Ritka eset, hogy ez utóbbival egyet is értenek az érintettek.

A témáról bővebben a Figyelőben olvashat.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: agrárkamara

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.