brusszel


A haza védelmére mozgósít a Jobboldali Szektor Kárpátalján

Figyelő Online
2014.03.02  10:27   frissítve: 2014.03.02 10:49
mail
nyomtatás
Mozgósítást hirdetett vasárnapra a kárpátaljai Jobboldali Szektor (PSZ), amely egész nap várja önkéntesek jelentkezését engedéllyel tartott fegyvereikkel együtt Ungváron.
A nacionalista és szélsőjobboldali szervezetekből összeállt PSZ szombat éjjel tette közzé felhívását. Ebben arra kérte azokat az önkénteseket, akik "készek a PSZ zászlaja alatt a haza védelmére kelni", hogy bakancsban, terepszínű ruhában, hátizsákkal, két napra elegendő élelemmel, készpénzzel és engedéllyel tartott fegyvereikkel együtt jelentkezzenek Ungváron, a Kárpátalja megyei kormányzati épület előtti téren létesített toborzóhelyen - adta hírül a zakarpattya.net.ua hírportál.

Ugyanakkor a PSZ tagadta vasárnap, hogy segítséget kért volna Doku Umarovtól, a "Kaukázusi Emirátus" nevű csecsenföldi csoport vezetőjétől.

Előző nap az a hír terjedt el, hogy a szervezet vezetője, Dmitro Jaros a Vkontaktye orosz közösségi oldalon felszólította az orosz hatóságok által leginkább keresett csecsen hadurat, lépjen fel Oroszország ellen, továbbá tevékenységük fokozására szólította fel a kaukázusi lázadókat és "Oroszország felszabadító mozgalmait".


Artyom Szkoropadszkij, a Jobboldali Szektor sajtótitkára az ukrán Szabadság Rádiónak elmondta, hogy hackertámadás érte a közösségi portálon lévő oldalukat. Szavai szerint az oldaluk fél órán át nem volt elérhető, és ez a közlemény akkor került fel rá. Hozzátette, hogy azóta eltávolították azt.


"A Jobboldali Szektor álláspontja a következő: nem engedni a provokációnak, nem cselekedni elsőként, de készek vagyunk válaszlépést tenni arra, ha az Orosz Föderáció megszálló csapatai harci tevékenységet kezdenek Ukrajnában" - hangsúlyozta a PSZ sajtótitkára.

 

A PSZ központi törzse szombaton szólította fel sürgős mozgósításra minden helyi szervezetét, válaszul arra, hogy az orosz felsőház engedélyezte az orosz fegyveres erők ukrajnai bevetését.

MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.