brusszel


Kolosi: Ne legyünk álszentek!

Figyelő Online - Cseke Hajnalka
2014.03.14  13:30   
mail
nyomtatás
Ne akarja egy szűk, magát értelmiséginek valló csoport eldönteni, hogy mi jelenhet meg a nyilvánosságban és mi nem. Ez nekem kirekesztő gondolkodás, aminek, nagyon remélem, hogy a rendszerváltással vége szakadt - nyilatkozta a Figyelőnek Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója annak kapcsán, hogy a csatorna Való Világ sorozatát több sajtóorgánum bírálta.
A programigazgató annak ellenére sikernek tartja a VV 6-ot, hogy tíz évvel ezelőtt a realityket másfél-két millió ember követte figyelemmel, most pedig „csak" 4-600 ezren, mivel szerinte alapvetően hibás a tíz évvel ezelőtti televíziózást a maival összevetni. „Akkor volt körülbelül 20 csatorna, most meg több, mint száz, nem önmagában a valóságshow-k nézettsége esett, hanem minden műsoré" - mondta a Figyelőnek. A realityk egyébként mindenűtt a világon jó nézettséget produkálnak, ezért is tűzte műsorára a csatorna. Kolosi Péter programigazgatóként rendszeresen kap leveleket, amelyben kioktatják, hogyan is kellene jó televíziót csinálni.

A VV6 kapcsán kapott kritikákat visszautasítja, így azt is, amelyik a Mancsban jelent meg, „Főleg egy liberális alapállású hetilaptól veszem kifejezetten rossz néven az ilyen kritikát, amivel azt sulykolja, hogy ilyen műsorokat nem lenne szabad adni" - mondta. Érvelése szerint utoljára ez a gondolkodás az MSZMP KB agit prop osztályára volt jellemző. „Fáj, ha a magát liberálisnak valló sajtó arról beszél, hogy ezt vagy azt nem lenne szabad. Liberálisnak nem akkor kell lenni, ha az ember valami olyat lát, amivel egyetért, hanem akkor, ha zavarja "- vélekedett. A VV6-ban szereplő VV Aurélióról kijelentette, tudja, hogy a helikopterezése sokakat megbotránkoztat. „Zárójelben jegyzem meg, hogy 16 és 22 éves kor között a táborokban és különböző bulikon sokan viselkednek hasonlóan. Ne legyünk álszentek, tudjuk már azt, hogy a fiatalok hogyan buliznak!"- hangsúlyozta. „

További részletek a Figyelő hetilap 2014/11-es számában.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: RTLKolosi Péter

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.