brusszel


Szeles időjárás a nemzeti ünnepen

Figyelő Online
2014.03.15  09:01   
mail
nyomtatás
A várható viharos szél miatt vasárnap éjfélig az egész országra kiterjedő figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
A figyelmeztetés Fejér, Győr-Moson-Sopron és Pest megyékre vonatkozóan másodfokú (narancsszínű). Ezekben a megyékben a várható legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométert is meghaladhatják. Az ország többi részére első fokú figyelmeztetés van érvényben vasárnap éjfélig.

Teljes készültségben megkezdte a munkáját az operatív törzs a nemzeti ünnepen - közölte az MTI-vel szombat reggel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

Tájékoztatásuk alapján a meteorológiai előrejelzések szerint délig szép időre számíthatunk, délután megnövekszik a szél erőssége. Hozzátették: egyelőre rendkívüli esemény nem történt, amely a nemzeti ünnephez kapcsolódó programok sikeres és méltóságteljes lebonyolítását veszélyeztetné.

Mint írták: a nemzeti ünnep eseményeit - mint minden esetben - most is az operatív törzs felügyeli, amelyben minden érintett szerv, többek között a rendőrség, a meteorológiai szolgálat, a mentők, a katasztrófavédelem képviselői jelen vannak. Az operatív törzs folyamatosan ülésezik a nap folyamán a programok végéig és munkájáról folyamatosan tájékoztatást ad.

Országszerte megemlékezéseket, családi programokat tartanak ma az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából.

Az állami programsorozat a megújult Kossuth téren zászlófelvonással és Kövér László házelnök köszöntőjével veszi kezdetét reggel kilenc órakor, majd ünnepi menet indul a Múzeumkertbe, ahol Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke mond beszédet.

A Tisztelet a bátraknak! szlogennel meghirdetett állami ünnepségsorozat keretében ezután a Múzeumkertből menet indul hagyományőrző lovasok részvételével a budai Várba, ahol egész nap családi programokat tartanak.

Az ellenzéki összefogás pártjai délután a fővárosi Szabad sajtó útján tartják közös megemlékezésüket.

A Jobbik lovas-zenés felvonulás után a Deák Ferenc téren tartja nagygyűlését.

Az LMP központi megemlékezése a belvárosban, a Pilvax szállónál lesz.

Tarlós István főpolgármester a II. kerületi Bem-szobornál mond ünnepi beszédet.

Nyílt nap lesz az Országházban, az érdeklődők megtekinthetik a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot, valamint a Szent Koronát. A programra előzetes regisztráció nem szükséges, a belépés mindenki számára ingyenes.

Az évforduló alkalmából a megyeszékhelyeken, a nagyobb településeken is tartanak megemlékezéseket, koszorúzásokat, hagyományőrző műsorokat.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.